Brøndby-profiler glæder sig til tysk træner

Kendskabet til Alexander Zorniger er ikke enormt i Brøndby-truppen. Men spillerne ser frem til at arbejde med klubbens kommende cheftræner, der tiltræder i næste måned.

- Da jeg var i Wolfsburg, var han ikke træner i Bundesligaen, så jeg har ikke det store kendskab til ham. Men det får jeg, siger anfører Thomas Kahlenberg.

- Forhåbentlig får vi noget godt ud af det. Men igen, jeg kender ikke manden og har ikke talt med ham.

- Klubben har truffet den beslutning, men jeg byder ham velkommen og glæder mig til at arbejde sammen med ham. Jeg håber, at vi går en spændende sæson i møde, siger han.

48-årige Alexander Zorniger stod fra 2012 til 2015 i spidsen for ambitiøse RB Leipzig, som han førte fra den tredjebedste til den næstbedste tyske fodboldrække.

Han endte dog med at blive fyret i Yussuf Poulsens klub tidligt i 2015, og samme skæbne led han i november sidste år, da han var cheftræner for Stuttgart i den bedste række.

Brøndbys midlertidige cheftræner, Auri Skarbalius, ser frem til at byde Alexander Zorniger velkommen.

- Det glæder jeg mig til. Også når man ser, hvor han har været, og hvad han står for. Jeg glæder mig vildt meget, siger Auri Skarbalius.

Træneren lægger ikke noget særligt i, at Brøndby får en tysk træner.

- Jeg går ud fra, at han blev valgt på grund af sine kompetencer, og så er det ligegyldigt, hvor man kommer fra, siger Auri Skarbalius, der selv kom til Brøndby fra Litauen som ung spiller i midten af 1990'erne.

Både Auri Skarbalius og spillerne har i første omgang fokus rettet mod sæsonens tre sidste kampe i Alka Superligaen, hvor Brøndby er med i kampen om medaljer og en plads i de europæiske turneringer.

- Det kom som en overraskelse, men det er spændende. Vi glæder os til at komme i gang med den nye træner, men nu har vi tre kampe tilbage, som er sindssygt vigtige, og dem har vi fokus på, siger målmand Frederik Rønnow.

/ritzau/

Dagens Gossip