Brøndby-prospekt: Vi kan tåle at rykke ned

Økonomien vil blive styrket så meget, at Brøndby vil kunne klare en eventuel nedrykning fra Superligaen uden at gå økonomisk bankerot.

Det skriver Brøndby i sit omfattende prospekt, hvor det er planen, at klubben henter et stort millionbeløb i en kommende aktieemission, som påbegyndes fredag.

- Det er således ledelsens vurdering, at Brøndby med det nuværende økonomiske fundament vil kunne klare en nedrykning til NordicBet Ligaen efter sæsonen 2013/14, skriver Brøndby i prospektet.

Klubben understreger dog, at en eventuel nedrykning vil have betydelig negativ indflydelse på økonomien.

- Ledelsen vurderer, at en eventuel nedrykning til NordicBet Ligaen vil medføre en nedgang i indtægtsgrundlaget, primært som følge af nedgang i tv-indtægter, entré- og stadionsalg samt indtægter fra sponsorpartneraftaler og andre samarbejdspartnere.

- Da den overvejende del af Brøndbys omkostninger er faste, primært i form af spillerlønninger, vil Brøndby kun i begrænset omfang være i stand til at reducere det generelle omkostningsniveau.

- Ledelsen vurderer, at en eventuel nedrykning til NordicBet Ligaen samlet vil have en negativ likviditetspåvirkning på cirka 25 millioner kroner over en 12 måneders periode, skriver klubben.

Brøndby ligger i øjeblikket på en skuffende 10.-plads efter 12 kampe i Superligaen - blot en placering over nedrykningsstregen.

Brøndbys ledelse beskriver, at resultaterne "har været markant bedre i efterårssæsonens seneste kampe i forhold til efterårssæsonens første kampe".

Men det fastlås også som en del af de såkaldte "risici", at "der ikke kan gives sikkerhed for", at Brøndby kan undgå nedrykning i denne sæson.

Brøndbys målsætning er dog en placering i midten af Superligaen, mens målet fra sæsonen 2014/15 er, at nå et resultat i den bedste halvdel af Superligaen.

Selskabets økonomiske målsætning er at opnå betydelige forbedringer af de økonomiske resultater i de kommende år. Klubben fastholder forventningerne til et underskud for dette regnskabsår på 37 millioner kroner før skat, tilføjes det.

/ritzau/

Dagens Gossip