Brøndby-redning er urealistisk, mener ekspert

Der er umiddelbart ikke udsigt til, at Brøndby får hentet de 60 mio. kr. hjem, som man satser på at få gennem den igangværende aktiemission, mener Morten W. Langer, chefredaktør på Aktieugebrevet. Han begrunder sin tvivl med kursen på de tegningsretter til nye aktier, der i øjeblikket bliver handlet.

- I sidste uge blev de handlet til 30 øre. Nu er de nede på 4 øre, og der er mange, der gerne vil sælge deres tegningsretter, konstaterer Langer.

Brøndby åbnede den 5. april den aktieemission, der som minimum skal kaste 60 mio. kr. af sig. Ellers vil man erklære klubben konkurs. Den 30. april offentliggør man resultatet af udbuddet.

De nuværende aktionærer har fortegningsret til de nye aktier. Hver aktionær har for hver aktie fået tildelt 13 tegningsretter, og det er dem, der bliver handlet med. Langer konstaterer dog, at der stadig bliver handlet med tegningsretter, selvom prisen er langt nede.

- Og det indikerer, at der er nogen, der er interesserede i de nye aktier, for det giver ikke mening at købe tegningsretten, hvis man ikke er interesseret i at udnytte den.

Langer forventer dog ikke, at det er nok til, at Brøndby når i mål med de 60 mio. kr., som ledelsen i klubben har sat som minimumsgrænsen for at gennemføre emissionen.

- Jokeren er rigmændene. Spørgsmålet er, om de vil springe til og redde Brøndby nu. Den radiotavshed, der er fra deres side lige nu, er ret utrolig. Enten er det fordi de ikke er interesserede, eller også er det for at undgå at prisen på tegningsretterne stiger, hvis de lufter deres interesse.

Morten W. Langer mener, at de meget omtalte rigmænd med interesse i at investere i Brøndby kan vælge at komme på banen, når handlen med tegningsretter slutter den 25. april.

Søndag opfordrede FCN-formand Allan K. Pedersen i debatprogrammet Fodbold uden Filter til at Brøndby valgte at gå konkurs. En udmelding, som Brøndby-direktør Tommy Håkansson mandag gik skarpt i rette med, men Langer tror ikke, at den skræmmer investorerne.

- Det gør den ikke, men jeg kan godt forstå synspunktet. Hvis man kun får 60 mio. kr. ind, så står man i samme situation igen om et halvt eller et helt år. Så ville det være bedre at få gjort rent bord, siger Langer, der mener, at Brøndby snarere skal på på 80-90 mio. kr., hvis det skal give mening at føre forretningen videre.

- Men økonomien er en ting. Det helt afgørende er at få en dygtig ledelse og bestyrelse ind, så det ikke går op i hat og briller.

Investeringsøkonom Per Hansen, Nordnet, med speciale i aktieanalyse, har skrevet en blog, hvor han analyserer den igangværende aktieemission i Brøndby.

Han fraråder generelt at investere i fodbold-aktier, hvis man forventer at få et økonomisk udbytte af sine investeringer. Men han forstår godt, hvis ledelsen i Brøndby i den nuværende situation ikke har behov for at høre, hvordan Allan K. Pedersen og Flemming Østergaard mener, at det vil være bedst for Brøndby at lade klubben gå konkurs.

- Hvis jeg var i deres position ville jeg også have mig frabedt sådan en manuduktion. Det er irriterende og højest upassende. Men jeg kan sagtens forstå det, som FCN-manden siger. På kort sigt vil en konkurs give et enormt afbræk i Brøndbys indforståede kontinuitet. På den anden side er deres udfordringer kæmpestore, for den nuværende forretningsmodel hænger ikke sammen. De er fortsat afhængige af, at der kommer nogen og lægger 20-30-40 nye millioner kroner fra tid til anden for, at forretningen kan løbe rundt, konstaterer investeringsøkonomen.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip