Brøndby-regnskab er tæt på det forventede

Fodboldklubben Brøndby IF kunne torsdag fremvise et regnskab for første kvartal af 2013 på minus 10,7 millioner kroner før skat.

Klubben, der netop har sikret det økonomiske fundament gennem en kapitalforhøjelse, fortæller dog ikke om forventningerne til 2013.

- Resultat for første kvartal 2013 er tæt på det forventede, dog er vi en million bedre end budgetteret.

- Årets første kvartal er altid det sværeste for en fodboldklub, da der er meget få fodboldkampe, så derfor var det forventet, at vi ville komme ud med et underskud i den størrelsesorden i første kvartal.

- Vi fastholder fortsat vores forventninger til årsresultatet i indeværende regnskabsår, siger direktør Tommy Håkansson til klubbens hjemmeside.

- Gennem en periode har vi som de fleste andre sportsklubber haft udfordringer på sponsorfronten, og i første kvartal sloges vi både med økonomien og med en sidsteplads i Superligaen.

- Begge dele har selvfølgelig gjort det vanskeligt at fastholde og udbygge på sponsorsiden i den periode.

- Vi er dog fortrøstningsfulde omkring resten af dette regnskabsår, da der siden første kvartal er blæst helt nye vinde ind over Brøndby IF.

- Vi har gennemført en succesfuld aktieemission, ændret klubbens ejerstruktur og åbnet op for en ny ledelse af klubben. Ikke mindst har vi reddet os i Superligaen efter et rigtig stærkt forår med flotte præstationer af mange af vores unge spillere.

- Med den fantastiske opbakning, vi har oplevet i foråret fra fans, sponsorer, aktionærer og investorer, er der tegning til en positiv udvikling på alle fronter i dette og de kommende år i Brøndby IF, siger Håkansson.

Brøndby sluttede den netop overståede superligasæson på en niendeplads efter at have undgået nedrykning i sidste kamp.

I april gennemførte klubben en aktieemission, hvor det lykkedes at få 108,4 millioner kroner, hvilket sikrer Brøndbys likviditet i minimum 12 måneder.

/ritzau/

Dagens Gossip