Brøndby rejser sig med 4-0-sejr i Viborg

16/08/2015

Krisen begynder så småt at løsne op i Brøndby, der søndag tog holdets første sejr i Alka Superligaen.

Efter fire forgæves forsøg lykkedes det Brøndby at sænke Viborg på udebane med 4-0.

Teemu Pukki blev med to scoringer matchvinder for gæsterne, der måtte kæmpe hårdt for at slå oprykkerne.

Den finske hurtigløber bragte i kampens indledning Brøndby foran med 1-0, og 20 minutter før slutfløjt slog Pukki til igen. I slutfasen cementerede indskiftede Johan Elmander og Lebogang Phiri sejren.

Resultatet giver dog ikke et helt retfærdigt billede af kampen, da Viborg i lange perioder pressede Brøndby i bund.

Efter at Pukki efter syv minutter havde lagt bolden forbi Viborg-målmanden Peter Friis Jensen til 1-0 efter en frispilning fra Ronnie Schwartz, overtog hjemmeholdet styringen.

To gange følte viborgenserne sig snydt for straffespark. Først da Mikkel Rask efter 10 minutter blev skubbet i ryggen og frataget en fin mulighed, og lidt senere da Lukas Lerager pillede bolden fra Brøndbys Christian Nørgaard og blev fældet.

Oprykkerholdet var især farlig på standardsituationer, og et hjørnespark efter en halv time var tæt på at føre til en udligning.

Mikkel Rask bragede et hovedstød op under overliggeren, men Frederik Rønnow i Brøndby-målet fik hånden på.

Selv om der var langt mellem de store chancer, så trykkede Viborg et konstant forsvarende Brøndby-hold i bund.

Men Pukkis kølighed dræbte spændingen 20 minutter før slutfløjt, da han modtog en stikning og med Mikkel Rask halsende efter sig lobbede bolden over Peter Friis Jensen i Viborg-målet til 2-0.

Viborgs Jonas Kamper havde kort efter et drøn på overliggeren, inden gæsternes Johan Elmander scorede til 3-0. Viborg-keeper Peter Friis Jensen fik kun halvklaret Magnus Erikssons skud, og så fulgte Elmander op på returen.

I overtiden scorede Lebogang Phiri kampens sidste mål for Brøndby, da han gentog Pukkis kunststykke og lobbede bolden i mål til 4-0.

Brøndby har med sejren fire point, mens Viborg står noteret for fem point efter fem spillerunder.