Brøndby rejser sig og slår Sønderjyske

23/08/2015

Brøndby rejste sig oven på det rædselsfulde resultat i Europa League-kvalifikationen torsdag aften, da Sønderjyske blev besejret med 1-0 i søndagens anden kamp i Alka Superligaen.

Holdet fik ellers en rædselsfuld optakt til søndagens kamp mod formstærke Sønderjyske, da holdet modtog en syngende lussing i Europa League-kvalifikationskampen mod Græske Paok torsdag, som blev tabt med hele 0-5.

Og usikkerheden blandt Brøndby-spillerne var til at tage at føle på allerede fra starten af søndagens anden Superliga-kamp.

Allerede efter bare 20 sekunder var Brøndby-målmand Frederik Rønnow ved at skabe problemer, da han ramte en tilbagelægning helt skævt og var tæt på at forære en chance til gæsterne.

Det sløje udspark viste sig at være et meget godt signal om første halvleg, der blev en temmelig rodet affære uden mange chancer.

Det var meget jævnbyrdigt, men det var ikke i åbent spil, at det største tilbud kom. Halvlegens største chance kom i stedet, da Brøndby, der generelt var gode på de offensive dødbolde, efter et hjørnespark var meget tæt på at bringe sig foran.

Det skete, da Daniel Agger kom højest på et godt indlæg og sendte et godt hovedstød af sted. Forsøget blev dog pareret af Marin Skender.

Efter pausen så Brøndby pludselig noget mere dominerende ud, og hjemmeholdet kom til flere gode chancer.

Det gav pote, da topscorer Teemu Pukki efter knap 55 minutter også viste gode evner til at sætte sine holdkammerater op.

Det flotte forarbejde endte med en bold ind til Christian Nørgaard, hvis afslutning blev blokeret, men så dukkede Elbasan Rashani op på returen og bankede bolden i mål.

Efterfølgende kom der flere tilbud til Brøndby, og efter godt 75 minutter burde Teemu Pukki have gjort det til 2-0, men fra blot en meters afstand formåede angriberen at skovle bolden op på overliggeren.

Fire minutter senere fik Sønderjyske en chance af lignende størrelse, da et godt indlæg ramte Tommy Bechmann lige i panden, men angriberen formåede ikke at passere Frederik Rønnow.

Det gjorde til gengæld Silas Songani efter knap 86 minutters spil. Indskifteren havde dog forinden sparket bolden fri af Frederik Rønnows hænder, og derfor blev der korrekt fløjtet for frispark til målmanden.

Med sejren, der var Brøndbys anden i træk i Alka Superligaen, bringer holdet sig op på ottendepladsen med syv point for seks kampe.

Sønderjyske er inden kampen mellem FC København og AGF fortsat nummer to med ni point for seks kampe.