Brøndby retter transferblikket mod Tyskland

Skrevet af admin

14/06/2016

Dagens topnyheder

Når Brøndby i de kommende uger og måneder skal forsøge at forstærke superligatruppen, kan det meget vel blive med spillere, der kommer syd fra grænsen.

Klubbens nye cheftræner, tyskeren Alexander Zorniger, har nemlig udvidet sportsdirektør Troels Bechs horisont.

- Der er ingen tvivl om, at hans detaljeviden på tyske spillere - specielt dem der ikke spiller 90 minutter i Bundesligaen hver gang - er meget, meget større. Så der har allerede været en god udveksling af viden på det område, siger Troels Bech.

Zorniger, der har en fortid som cheftræner hos blandt andre Stuttgart og RB Leipzig, fortæller, at han allerede har snakket med flere af sine tidligere spillere om sit nye projekt i Brøndby.

Superligaen lokker dog næppe for de yngste spillere i tysk fodbold, vurderer han.

- Jeg har talt med flere spillere, som jeg kender fra tysk fodbold. Nogle af dem er interesserede, men det er et spørgsmål om deres karriereplanlægning og penge. Så vi kan ikke få alle spillere, som vi ønsker.

- For unge tyske spillere er målet at komme til at spille i 1.- eller 2. Bundesliga, så de færreste kigger mod andre lande. Derfor er det svært at tiltrække en talentfuld spiller på 20-21 år til den danske liga, siger Alexander Zorniger.

Brøndby har allerede sikret sig to nye spillere til den kommende sæson i form af kantspilleren Jonas Borring og den skadede, svenske angriber Gustaf Nilsson.

Det er ikke sikkert, at Brøndby har købt flere nye spillere, når holdets sæson i Europa begynder 30. juni, eller Superligaen begynder 17. juli.

- Vi skal have gode spillere ind og gerne så hurtigt som muligt. Men i det lange vindue her med to og en halv måned tilbage løser nogle spændende ting sig til sidst, og så vil det være ærgerligt at have brugt budgettet den første uge, siger Troels Bech.

Han tilføjer, at Brøndby har fokus på at hente forstærkninger til det centrale forsvar, hvor truppen i øjeblikket kun har rutinerede Martin Albrechtsen og uprøvede Mads Juel Andersen, som naturlige stoppere.

Både Alexander Zorniger og Troels Bech bekræfter, at man også sonderer det danske spillermarked for forstærkninger.

/ritzau/