Brøndby rykker op i toppen med sejr over AGF

10/11/2013

Brøndby har længe forsøgt at få afstand til bundkampen i Superligaen, og det lykkedes omsider for klubben med en 3-0-sejr på hjemmebane over AGF.

Med den anden ligasejr i træk fortsætter Brøndby sin ubesejrede stime på nu otte kampe uden nederlag. Brøndby er dermed det mest formstærke hold i Superligaen i øjeblikket.

Riza Durmisi, Lebogang Phiri og Kenneth Zohore scorede målene for Brøndby i anden halvleg, hvor der blev sat gang i en mindre målfest.

Det lignede ellers længe en kedelig nulløsning. Brøndby måtte på grund af skader fortsat undvære rutinerede Thomas Kahlenberg, angriberen Simon Makienok samt den centrale midtbanespiller Martin Ørnskov.

Det kunne godt mærkes på et Brøndby-hold, som manglede skarphed i feltet i første halvleg. Der var masser af chancer til afløserne, men de blev alle brændt.

Især var frontangriberen Kenneth Zohore ikke effektiv nok, når chancen bød sig i den periode af kampen.

På en stikning fra anfører Mikkel Thygesen kort før pausen forsøgte Zohore at chippe den over AGF-målmand Steffen Rasmussen, som kom flot ud og gjorde sig bred.

Heller ikke den makedonske kantspiller Ferhan Hasani udnyttede flere store tilbud i første halvleg.

I den anden ende af banen kunne samme historie fortælles om AGF's offensiv, hvor hverken Jesper Lange, Søren Larsen eller Osama Akharraz havde held med afslutningerne.

Søren Larsen fik omsider bolden i nettet efter en returbold, men dommer Kenn Hansen annullerede scoringen for offside, og det lignede en fejldom.

Brøndbys styrmand i forsvaret Khalid Boulahrouz gav ved flere lejligheder bolden til AGF, som satte gang i farlige kontraangreb.

Der erfarne hollænder gik og rystede på hovedet og klaskede sig på låret i irritation over sine fejl. Men det endte dog ikke med at koste point.

For i anden halvleg fortsatte Brøndby med at være dominerende, mens AGF satsede på hurtige omstillinger.

Brøndby havde mest held med taktikken og kom foran efter 56 minutter på en dødbold, som Durmisi sparkede direkte i nettet, da Hasani fik generet en fremstormende Steffen Rasmussen så meget, at AGF-keeperen slet ikke fik ram på bolden.

Zohore fik derefter vist både fantasi og god teknik med en smart aflevering med hælen til Phiri, som fordoblede føringen efter 73 minutter.

Minuttet efter gjorde Zohore det til 3-0, og så var der ikke mere at komme efter for AGF.

Brøndby lå inden kampen på en 10.-plads lige over nedrykningsstregen, men klubben fra den københavnske Vestegn er nu oppe på en fjerdeplads med 21 point side om side med AGF og FC København.

FC Midtjylland topper Superligaen med 30 point, mens AaB har 24 point på andenpladsen.