Brøndby sælger stortalent til Ajax Amsterdam

Indenfor blot halvandet år har Brøndbys ungdomsafdeling leveret spillere til både Chelsea, Bayern München og Inter. Nu kan Ajax Amsterdam føjes til den liste.

Brøndby mister nemlig endnu et talent til en af de større drenge på det europæisk fodboldlandkort, inden han har spillet så meget som ét eneste minut for klubbens førstehold.

Denne gang er det 16-årige Markus Bay, der rejser fra vestegnen ud i verden. Den målfarlige midtbanespiller er solgt til de danskerglade hollændere i Ajax Amsterdam.

- Det er en kæmpe cadeau til klubbens talentarbejde, at der fortsat udvikles talenter, der er så dygtige, at de er interessante for de helt store klubber i Europa. Vi er derfor stolte over at kunne sælge Markus til Ajax Amsterdam, lyder det fra Brøndby-direktør Tommy Håkansson.

- Vi har i Brøndby IF en klar strategi om at udvikle egne talenter og bruge dem på Superligaholdet, hvilket vi i stor udstrækning allerede gør. Omvendt er vi også klar over, at når talentet er så stort, som det er i Markus' tilfælde, så er spillerne utrolig eftertragtede af store klubber i en meget tidlig alder, fortsætter direktøren.

Mens Markus Bay altså er færdig i den blå/gule trøje, har to andre talenter forlænget deres aftaler med Brøndby. Angriberen Mathias Andersen og forsvarsspilleren Malthe Johansen bliver på vestegnen i henholdsvis to og tre år.

 

Dagens Gossip