Brøndby sender John Faxe og co. ud af pokalen

29/10/2014

Det var en fest. Men mest uden for banen, da Fremad Amager fra 2. division øst onsdag aften tog imod Brøndby fra Superligaen i tredje runde af pokalturneringen i fodbold.

Sundby Idrætspark var fyldt, og der var godt gang i den, men det var småt med spændingen inde på banen, hvor gæsternes reservespækkede mandskab vandt 3-1.

Fremad Amager ydede en glimrende indsats, men som forventet var der to rækker til forskel på de to hold i niveau.

Efter 19 minutter udnyttede Brøndby-angriberen Teemu Pukki dårligt forsvarsspil af hjemmeholdets Mike Mortensen til at bringe klubben fra Superligaen foran 1-0.

Mike Mortensen forsøgte at sparke bolden frem cirka fra midterlinjen, men Pukki blokerede afleveringen og løb i stedet ned og scorede på den tidligere Brøndby-målmand Kim Drejs.

Få minutter senere havde Fremad Amagers Christian Holst en stor chance, men Lukas Hradecky i Brøndbys mål afværgede.

Fremad Amager, der har Brøndby-ikonerne John "Faxe" Jensen og Ole Bjur som henholdsvis cheftræner og sportschef, kom få minutter yderligere bagud.

Det skete efter en situation, hvor det så ud til, at hjemmeholdets Kristian Bo Andersen havde et spændingsniveau, der var noget for højt.

Man kunne næsten se straffesparket komme, allerede inden han helt unødvendigt kastede sig ned og fældede Brøndbys Patrick da Silva i det kriminelle felt.

Martin Ørnskov scorede sikkert til 2-0 på straffesparket, og så var det svært at se Fremad Amager vende kampen til egen fordel.

Hjemmeholdet forsøgte efter bedste evne, og Fremad Amager havde da også muligheder for at reducere.

Imens kørte Brøndby på cruise control og foretog sig ikke det helt store for at score yderligere.

Den indskiftede islænding Holmbert Fridjonsson kastede sig dog flot frem og scorede til 3-0, da der resterede 17 minutter af kampen.

Brøndby-træner Thomas Frank lod Daniel Agger sidde på bænken i hele kampen, mens anfører Thomas Kahlenberg var helt ude af truppen.

Et kvarter før tid sendte Brøndby den blot 16-årige Nikolai Laursen på banen til debut på førsteholdet.

Få minutter før tid reducerede Fremad Amagers Sebastian Krogdahl, og til sidst sejlede Brøndby-spillerne lidt rundt, så hjemmeholdet fik skabt nogle store chancer.