Brøndby slår Skive 3-0 efter tæt pokalkamp

02/03/2016

Brøndby IF er videre til semifinalen i DBU Pokalen efter en 3-0-sejr på udebane over Skive fra den næstbedste række.

Skive var ellers godt med i det meste af kampen, men to mål kort før tid sikrede sejren til favoritterne fra Brøndby.

Det var profilerne Magnus Eriksson, Johan Elmander og Thomas Kahlenberg, der afgjorde kampen for Superligaens nummer fem.

Først var det Eriksson, der to minutter inde i anden halvleg gjorde det til 1-0 til gæsterne.

Skive-keeper Daniel Krog boksede et indlæg ud i fødderne på svenskeren, der med et fladt skud bragte Brøndby foran.

Og selv om Skive var godt med gennem hele kampen, blev det til sidst en stor Brøndby-sejr, da de to indskiftere Johan Elmander og Thomas Kahlenberg udbyggede føringen i kampens sidste minutter.

Brøndby hungrer efter et trofæ til pokalskabet, og klubben har ikke vundet en titel siden 2008, hvor de blågule sejrede i netop pokalturneringen.

Derfor er det også et erklæret mål fra Brøndby-lejren, at DBU Pokalen skal vindes i denne sæson. Det mål er vestegnsklubben nu kommet et skridt tættere på at opnå.

Brøndby var da også storfavorit til kampen, og modstanderen fra Skive lignede på forhånd ikke en imponerende størrelse.

Jyderne er i øjeblikket placeret i bunden af 1. division, men har dog præsteret at slå Viborgs superligahold ud af dette års pokalturnering.

Og selv om Brøndby havde bedst fat i kampen, formåede Skive at give Superligaens nummer fem god modstand gennem hele kampen.

Outsiderne holdt Brøndby fra de helt store chancer de første 45 minutter og var selv tæt på at overraske med et skud på overliggeren.

Efter Brøndbys første scoring blev det også til et par store chancer til Skive, men Brøndby holdt stand og kunne altså til sidst sikre en sejr, der på papiret så komfortabel ud.

Første kamp i semifinalerne spilles 6. eller 7. april, og der trækkes lod om modstanderen 8. marts.