Brøndby smadrer hold fra San Marino 9-0 i Europa League

02/07/2015

9-0.

Så stort vandt Brøndby i sæsonens første betydende kamp, hvor den danske klub var værter for et møde med Juvenes/Dogana fra San Marino i Europa League-kvalifikationen.

Dermed tangerede Brøndby rekorden for største danske sejr i en europæisk turnering, så klubben nu indehaver den sammen med Vejle Boldklub, der i 1977 ligeledes vandt 9-0 over et hold fra Luxembourg.

Sejren kunne let være blevet meget større, hvis Brøndby havde lagt yderligere pres på de overmatchede gæster.

For sjældent har sportsbegrebet "spil til et mål" været så retvisende. Der stod Brøndby på kampen fra start til slut, og allerede efter 15 sekunder burde Teemu Pukki have bragt Brøndby foran.

I stedet blev det den udskældte Johan Elmander, der scorede kampens første mål - svenskerens kun andet mål siden han sidste sommer skiftede tilbage til Brøndby.

Elmander, der i kampen var uvant placeret på den centrale midtbane, nåede at score yderligere en gang, inden han blev skiftet ud i pausen med Elbasan Rashani.

Efter pausestillingen 6-0 valgte Brøndby tidligt i anden halvleg at bruge resten af sine udskiftninger. Det gav blandt andet debut til 17-årige Rezan Corlu, der kvitterede med at sparke bolden i målhjørnet til 8-0 efter få minutter på banen.

Sjældne målscorere som venstrebacken Patrick da Silva og altmuligmanden Frederik Holst scorede også for Brøndby, der blev noteret for over 30 afslutninger i kampen.

Næste torsdag spiller holdene returkamp i San Marino. Her virker det sandsynligt, at Brøndby lige som i den første kamp vælger at spare landsholdsanfører Daniel Agger.