Brøndby spadserer sig til europæisk avancement

07/07/2016

Brøndby er videre til anden runde i Europa League-kvalifikationen i fodbold, og de blågule fik ikke meget sved på panden på vej mod den samlede sejr over islandske Valur.

Efter 4-1 i udekampen vandt Brøndby torsdag aften 6-0 på Brøndby Stadion i en ensidig kamp, der var afgjort efter et kvarter.

Da var Alexander Zornigers mænd allerede to mål foran på Kamil Wilczeks og Andrew Hjulsagers træffere mod et dårligt organiseret islandsk forsvar. Det havde slet ikke modtræk mod Brøndbys dybdeløb.

Valur, der havde danskerne Nikolaj Hansen og Rasmus Christiansen i startformationen, havde ikke taget ved lære af den første kamp for en uge siden, hvor det danske hold også havde nemt ved at spille sig til chancer.

Sådan fortsatte det fra første fløjt i returkampen, hvor Wilczek allerede efter fem minutter vippede Hjulsagers dybdebold i nettet.

Hjulsager gjorde det selv til 2-0, inden Teemu Pukki med hælen øgede til en tremålsføring før pausefløjtet.

Pukki og Wilczek udgjorde Brøndbys angrebsduo i en 4-4-2-formation, og det var også Pukki, der gjorde det til 4-0 efter knap en times spil. På det tidspunkt havde det polsk-finske angrebspar scoret seks ud af Brøndbys otte mål mod Valur.

Senere gjorde indskiftede Daniel Stückler det til 5-0 og 6-0 i en kamp, der næsten ikke kunne betegnes som en sådan.

Islændingenes modstandskraft var forlængst opbrugt, og de ventede kun på, at dommeren ville fløjte den ulige match af.

Brøndby er nu klar til runde to i den langtrukne kvalifikation, hvor holdene skal igennem fire runder for at få adgang til gruppespillet.

Modstanderen i næste runde bliver de skotske pokalvindere, Hibernian.