Brøndby sparer Daniel Agger før hårdt program

Onsdag rejste Brøndby til Bulgarien, hvor opgøret ude mod Beroe i anden kvalifikationsrunde i Europa League venter torsdag aften.

Fodboldkampen er den første af fire på blot 11 dage. Det har spillet ind på Brøndby-træner Thomas Franks prioriteringer i forhold til turen til Bulgarien.

Blandt andre bliver Daniel Agger endnu en gang sparet, da en god start på Superligaen har højere prioritet.

- Vi har en klar ambition om at få en god start på Alka Superligaen. For den kommende sæson er målet en top-3-placering samt forbedringer på udvalgte parametre.

- Et vigtigt parameter i jagten på det mål er at komme bedre fra land end i de foregående to sæsoner.

- Og derfor har vi prioriteret at lade Agger blive hjemme og træne, så han er parat til kampen mod AGF på søndag, siger Thomas Frank til klubbens hjemmeside.

Lykkes det Brøndby at gå videre til tredje kvalifikationsrunde i Europa League, bliver programmet strammet yderligere, da holdet så kommer op på otte kampe på 25 dage.

- Trods en kort sommerferie og tidlig sæsonstart, så har vi haft et godt opstartsforløb med gode træningspas, men nu tager vi hul på et hårdt og tæt program, og det kræver prioriteringer.

- Vi er meget glade for, at Magnus Eriksson er blevet spilleberettiget til kampen, og han er derfor udtaget til truppen, men han starter ikke inde, da han ikke har trænet længe nok med truppen og stadig mangler lidt i sin timing og boldføling.

- Hvis vi vil holde den nødvendige friskhed i truppen, så er det afgørende, at vi doserer spillernes belastning rigtigt, siger han.

Spillere som Christian Nørgaard og Riza Durmisi, der fik forlænget sæsonen på grund af U21-landsholdets EM-slutrunde, skal også doseres i starten af sæsonen.

Nørgaard og Durmisi er dog med i truppen i modsætning til Agger, som ikke er rejst med til Bulgarien.

- Vi ved, at Agger endnu ikke er klar til at spille fire kampe på 11 dage.

- Det er blot nogle få eksempler på de svære, men nødvendige mellemregninger, vi bliver nødt til at have med i regnestykket i en lang sæson, forklarer Thomas Frank.

/ritzau/

Dagens Gossip