’Brøndby spiller meget simpelt’

Vestegnsklubben er fedtet ind i hundeslagsmålet i Superligaens bund, og Lasse Vibe, der i eftermiddag sammen med Sønderjyske gæster Brøndby Stadion, ser et markant ændret Brøndby-hold end det, der ved årsskiftet sprællede rundt på Superligaens sidsteplads.

- Brøndby er begyndt at spille meget, meget simpelt. De spiller nogle fine bolde op til (Simon, red.) Makienok, for det er dét, man får point på lige nu. Jeg ser et Brøndby-hold, som er meget stærkere end det, vi har mødt tidligere, siger Sønderjyske topscorer, Lasse Vibe.

- Det skyldes nok, at de er gået på kompromis med nogle ting, holder spillet enkelt og har en bedre organisation. De har nogle ganske udmærkede spillere og nogle farlige folk oppe foran. Men jeg er ret overbevist om, at vi vinder. Vi kommer med ydmyghed, men også god selvtillid.

Det er nærmest en del af Sønderjyske genetik at være fedtet ind i en benhård nedrykningskamp. For Brøndby, den 10-foldige danske mesterklub, tynger presset af at være en storklub i eksistentiel krise.

Alligevel er Sønderjyskes overlevelseserfaring ikke længere nogen fordel i forhold til Brøndby, mener Lasse Vibe.

- Jeg synes, det var en gyldig pointe i starten af sæsonen. Men jeg synes også, at Brøndby efterhånden af omverdenen er kørt så langt ned under græsset, også nogle gange hvor det ikke har været berettiget, at de er så ydmyge nu. De ved godt, hvad det drejer sig om, siger Lasse Vibe.

Makienok: Ja, vi spiller primitivt

Brøndbys overlevelseshåb hænger uløseligt sammen med pandebrasken på Simon Makienok.

Han har scoret 12 mål i hele sæsonen og fire i foråret, og en stor del af Auri Skarbalius’ direkte spillestil er lagt over på angriberen.

- Det er nok rigtigt, at vi - også på grund af banerne - har fået en lidt mere primitiv spillestil. Vi fokuserer meget på ikke at lave dumme fejl, og så spiller vi den meget op på mig eller bruger kanterne, siger Simon Makienok.

Og det er hårdt at være fyrtårnet, der skal guide Brøndby-skuden gennem skærene.

- Jeg kan også godt lide at spille fodbold nede ved jorden, og det er heller ikke altid det sjoveste for mig at skulle op i en duel hvert andet minut. Jeg ville have det fint med at kunne spille lidt mere, men lige nu er det også fint at hjælpe til på denne måde, for vi har brug for alle de point, vi kan få, siger Simon Makienok.

Sønderjyske og Brøndby mødes i dag klokken 17 på et Brøndby Stadion, der for anden hjemmekamp i træk er uden tilskuere.

Dagens Gossip