Brøndby-spiller skal udfylde Esbjergs forsvarshul

Skrevet af admin

31/01/2015

Mest læste i dag

Det bliver svenske Michael Almebäck, der skal udfylde det hul, som Eddi Gomes har efterladt sig i Esbjergs superligaforsvar med sit klubskifte til Kina.

Almebäck har lørdag underskrevet en etårig lejeaftale med den vestjyske klub og forlader dermed Brøndby, hvor han i denne sæson har haft svært ved at få spilletid.

Inden han kom til Brøndby i sommeren 2013, spillede svenskeren i den belgiske storklub Club Brugge, og esbjergenserne håber, at han kan finde tilbage til sit gamle niveau.

- Han er en spiller, der er kendetegnet ved forcer i det defensive, og han kommer med noget aggressivitet, vindermentalitet, fart og fysisk styrke, siger Niels Erik Søndergård fra Esbjergs sportslige udvalg til klubbens hjemmeside.

Almebäck kommer til at konkurrere med Michael Jakobsen og en anden tidligere Brøndby-spiller Daniel Stenderup om spilletiden i det esbjergensiske midterforsvar.

- Det bliver en spændende ny udfordring, hvor jeg får chancen for at vise, at jeg er en god fodboldspiller. Jeg så Esbjerg spille Europa League sidste år, så det er en stor klub, jeg nu kommer til.

- Derudover har jeg snakket lidt med Daniel Stenderup og Lukas Hradecky, som begge anbefalede klubben, siger Michael Almebäck.

Esbjerg har sikret sig en frikøbsklausul, hvis samarbejdet skal forlænges efter det første år.

/ritzau/