Brøndby styrker medaljehåb med sejr over FCN

09/03/2014

Det har hidtil været mest oplagt, at guld, sølv og bronze skulle fordeles mellem FC Midtjylland, AaB og FC København.

Søndag aften insisterede Brøndby endnu en gang på, at vestegnsklubben også skal regnes for medaljekandidat med en 4-1-sejr hjemme over FC Nordsjælland.

Brøndby kom foran 1-0 kort før pausen på et fabelagtigt mål med hurtige afleveringer frem ad banen.

Kreatøren Thomas Kahlenberg fandt højrebacken Riza Durmisi, som i høj fart tog bolden flot med sig og afsluttede fladt forbi FCN-keeper David Jensen. Klassemål lige efter fodboldens ABC.

Og Durmisi fuldendte i slutningen af kampen karrierens bedste optræden for Brøndby med 4-0-scoringen.

Det var værd at bemærke, at målscoreren Durmisi var en del af en backkæde, som udelukkende bestod af unge spillere - heraf tre fra Brøndbys egen avl.

De øvrige egenavlede spillere i forsvaret var Frederik Holst og Daniel Stenderup, mens Dario Dumic også kun har spillet i Superligaen for Brøndby.

Den tidligere Brøndby-spiller og i dag omskolede FCN-back Jens Stryger Larsen havde det i den modsatte ende svært over for den hurtige Durmisi.

Det var også Jens Stryger Larsen, som ikke fik sparket bolden ud af farezonen, men derimod lige hen til Brøndbys midtbanespiller Christian Nørgaard, der bankede bolden op i nettaget til 2-0 kort inde i anden halvleg.

Stenderup, som overraskende var vraget til truppen i sidste weekend, øgede til 3-0, og han spillede i det hele taget en solid kamp i midterforsvaret.

Brøndbys kanter Alexander Szymanowski og Ferhan Hasani voldte også FCN store problemer, og Hasani følte sig i første halvleg med rette snydt for et straffespark, da han blev nedlagt i feltet af Patrick Mtiliga.

Der stod Brøndby på det meste af kampen, men FCN havde helt klart også deres gode perioder. Og Farum-klubben kunne sagtens have scoret mindst et par mål i kampen.

I midten af første halvleg fik gæsterne en del store chancer, som blev brændt. Især Kim Aabech var i den skadede FCN-angriber Morten Nordstrands fravær en trussel med flere nærgående afslutninger.

Og Joshua John kunne i anden halvleg også have pyntet på resultatet et par gange, men FCN-profilen tog enten et for langt træk forbi Lukas Hradecky i Brøndby-målet eller afsluttede for svagt på den finske keeper.

Thomas Kahlenberg fik dog i overtiden hjulpet FCN til et enkelt mål i kampen, da han lidt klodset headede i eget net efter et hjørnespark.

Sejren til Brøndby styrker medaljehåbet i klubben, som nu har 32 point efter 21 kampe. FCN har 26 point i midten af tabellen.