Brøndby-talent: Det var en hård begyndelse for os

Lebogang Phiri har haft en blandet sæsonstart hos Brøndby, som har købt massivt ind til den centrale del af midtbanen med navne som Martin Ørnskov, Thomas Kahlenberg og Christian Nørgaard.

Samtidig blev Phiri ramt af en lyskeskade i opstarten, men i de seneste tre kampe i Superligaen har den 19-årige sydafrikaner fået chancen i startopstillingen.

Det er gået godt med to sejre og en uafgjort kamp, mens ingen af modstanderne har scoret.

Brøndby har dermed ikke tabt i de seneste otte kampe i træk, og det kom ovenpå en katastrofal sæsonstart med syv kampe uden sejr.

- Det har været en meget hård begyndelse for os. Men vi har haft kvalitet nok på holdet til at forbedre os i ligaen. Og de point, vi har indsamlet, vil øge vores selvtillid i de kommende kampe, siger Phiri.

Den defensive midtbanespiller fik selv scoret til 2-0 i søndagens 3-0-sejr over AGF.

- En masse tanker farede igennem mit hoved, da jeg scorede. Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre. Derfor fik jeg desværre ikke fejret målet.

- Jeg vidste, at hvis jeg kunne spille bande med Kenneth Zohore, som er en klog dreng, så ville han forsøge at stikke bolden tilbage til mig. Så jeg tog chancen og heldigvis scorede jeg, siger Phiri.

I øjeblikket er Ørnskov og Kahlenberg ude med skader, og det har givet Phiri chancen.

- Som ung spiller må man bare vente på sin chance i stedet for at brokke sig over, at man ikke starter inde, fordi der er bedre og mere erfarne spillere end én selv.

- Når chancen så opstår, må man gribe den med begge hænder. Det har været tilfældet for mig. Skader til nogle af vores topspillere gjorde, at jeg kom ind på holdet, og så måtte jeg bare gøre mit arbejde.

- Så den mentale del af spillet er essentiel. Med den rette mentale indstilling kan man levere gode præstationer, forklarer Phiri.

/ritzau/

Dagens Gossip