Brøndby-træner: Måden var vigtigere end målene

Brøndby vandt søndag sæsonens første superligakamp med hele 4-0 over Esbjerg.

Cheftræner Alexander Zorniger glæder sig over at lægge ud med tre point, og det betød mindre for ham, at sejren blev så stor.

- Det var vigtigt, at vi vandt kampen, men om det var 4-0 eller 1-0, betyder ikke noget for mig. Måden vi spillede på, var vigtigt for mig.

- Vi kan ikke spille på dette niveau konstant resten af sæsonen, og derfor skal vi bruge tid, siger Zorniger, der tidligere har været træner i Stuttgart i den tyske Bundesliga.

- Det er vigtigt, at man får vundet nogle kampe med denne stil. I Stuttgart spillede vi på samme måde og tabte de første tre-fire hjemmekampe. Det er vigtigt, at spillerne tror på, hvad vi gør, og at folk kan se, hvad vi vil.

- Vi begår stadig fejl, men det er jeg ligeglad med. Det betyder mere for mig, hvad vi gør, efter vi har begået fejl, siger tyskeren.

Frederik Holst scorede sit første superligamål i sin kamp nummer 103. Han jubler over endelig at komme på tavlen, og at Brøndby vandt klubbens første premieresejr siden 2008.

- Det var helt vildt fedt at få scoret, og det var megafedt, at vi vandt. Vi havde snakket om, at vi skulle starte godt i Superligaen, og det var piv godt i dag.

- Det var vores bedste præstation indtil videre. Det var tredje kamp i træk uden at lukke mål ind, vi fik scoret nogle mål, og angriberne er brandvarme, så det er en fornøjelse, siger Holst.

Alexander Zorniger blev efter kampen hyldet af Brøndbys fans, og han var imponeret over hjemmeholdets fans.

- I de sidste fem minutter stod hele stadion op. Det er, hvad vi spiller spillet for. Det handler ikke kun om at vinde, man skal også underholde.

- Fansene var glade og fejrede det, og vi vil gøre vores bedste for, at de har noget at fejre så ofte som muligt, siger han.

Brøndby skal i kamp igen torsdag i Europa League-kvalifikationen mod Hibernian. Første kamp i Skotland endte med en 1-0-sejr til Brøndby.

/ritzau/

Dagens Gossip