Brøndby-træner vil beholde Makienok

Angriberen Simon Makienok har kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2016, men er på det seneste rygtet til udlandet.

Spørger man klubbens nye cheftræner, Thomas Frank, så hører 22-årige Makienok dog hjemme i Brøndby lidt endnu.

- Det betyder rigtig meget at få lov til at beholde en A-landsholdsspiller, der er topscorer for klubben og en profil på holdet.

- Makienok er en rigtig dygtig spiller, der kan finde ud af det, som er det allersværeste i fodbold - nemlig at sparke den ind over stregen. Så han må meget gerne blive, siger Brøndby-træneren.

Thomas Frank blev ansat til at stå i spidsen for Brøndby i mandags og havde torsdag sin første træning med spillerne.

Han har dog endnu ikke haft mulighed for at møde Makienok, der på grund af landsholdssamling har fået to ugers ekstra ferie.

Men den 39-årige træner har til gengæld haft den unge angriber i røret.

- Jeg snakkede med ham onsdag aften.

- Og jeg kan ikke sige andet, end at vi havde en meget positiv samtale, hvor han gav udtryk for, at han glæder sig til at komme i gang, og at vi sammen skal løfte det her og tage nogle videre skridt fremad.

Spørgsmål: Så han bliver i Brøndby?

- Det er ikke mig, der bestemmer det, kan man sige. Men jeg vil rigtig gerne have, at han bliver, for han er vigtig for holdet, siger Thomas Frank.

Simon Makienok kom til Brøndby i januar 2012 og scorede i alt 14 superligamål i sidste sæson.

Den to meter høje angriber har udtrykt interesse for at komme til udlandet på et tidspunkt. Men Thomas Frank vurderer, at den unge Brøndby-profil stadig har meget at lære på dansk grund.

- Der er masser, han stadigvæk kan lære og udvikle sig på. Han gør det godt, og han er meget spændende. Men der er en del, han skal have lagt ovenpå endnu.

- Og han er stadigvæk ung, så det handler også meget om timing. Jeg er overbevist om, at vi kan udvikle og flytte tingene her i Brøndby - og det inkluderer også at udvikle ham, siger Frank og tilføjer:

- Så jeg tror ikke, at der er noget problem med at vente et godt stykke tid endnu.

/ritzau/

Dagens Gossip