Brøndby trues af spillerflugt

Brøndby har sikret sig en finansiel redning ved en emission, der skal sikre kapital på omkring 109 mio. kr.

Men det er ikke ensbetydende med, at de sorte skyer har forladt Brøndby Stadion. For sportsligt lurer katastrofen i tilfælde af nedrykning, hvor klubben lige nu blot befinder sig et point over nedrykningsstregen.

Hvis Brøndby ender som Sorteper i nedrykningsdramaet, vil klubben miste massive millionindtægter, og den nuværende trup er truet af opløsning. I så fald vil Brøndby umuligt kunne holde på topscorer Simon Makienok og måske heller ikke Quincy Antipas og Mikkel Thygesen.

Der er allerede nu interesse for alle tre spillere fra klubber i Skandinavien og resten af Europa. Profiler som Jens Stryger Larsen og Dennis Rommedahl forlader i så fald også med garanti klubben på en fri transfer, og andre med kontraktudløb til sommer gør dem nok selskab.

Brøndbys sportschef Ole Bjur har formået at forlænge med fem spillere, men han er lige nu låst i at agere yderligere, indtil Brøndbys skæbne kendes. Han kalder det selv for en stressende periode.

- Jeg glæder mig først og fremmest over de fem forlængelser. Og så er det rigtigt, at der er en række spillere, vi ikke rigtigt kan snakke konkret med, før vi kender vores status i næste sæson. Det er absolut ikke optimalt, og det er en stressende tid for os alle på alle niveauer i klubben, siger Ole Bjur.

Selv hvis det i værste scenarie ender med en massiv spillerafgang med en række af de bærende spillere i truppen, er Ole Bjur trods alt fortrøstningsfuld.

- Vi har allerede på nuværende tidspunkt brugt et hav af unge U19-spillere, og de har gjort det overbevisende. Det har været vigtigt at accelerere deres udvikling og implementering i truppen. Så kan man så sige, at der også skal være rutinerede spillere for at skabe balancen, og det må vi så kigge på ude på transfermarkedet, siger Ole Bjur.

Han er næsten sikker på at miste Jens Stryger Larsen og Dennis Rommedahl på fri transfer, uanset hvor Brøndby spiller i næste sæson.

- Man kan sige, at hvis de ikke bliver i klubben, så vil der komme et tomrum på kanterne. Men jeg arbejder hele tiden med forskellige scenarier og er forberedt på, at de ting kan komme. Jeg synes det, at vi har så mange unge omkring førsteholdet, tegner et billede af en maskine, der fungerer, forklarer Brøndbys sportschef.

 

Dagens Gossip