Brøndby vandt sikkert i Aarhus

Troels Bech blev vred, da en journalist i sidste uge spurgte, hvorfor OB blev det første hold, Brøndby besejrede i denne sæson.

- Det er et stærkt tendentiøst spørgsmål, vrissede OB-træneren først.

- Du burde snarere have spurgt, hvordan Brøndby kunne undgå at vinde tidligere, når de havde spillet så godt i de første kampe, fortsatte han så, da han var blevet færdig med at kritisere spørgsmålets karakter, og han havde vel en pointe.

For Brøndby havde rigtig nok spillet godt, og i det mindste bedre end placeringen under nedrykningsstregen antydede efter de første syv runder, og da sejren endelig kom i sidste uge, tillod de sig at håbe, at det nu var begyndelsen på en opstigning. Da den ekstraordinære generalforsamling i Laudrup Lounge tirsdag aften var forbi, var klubben blevet 65 mio. kr. rigere og havde igangsat en aktieemission, der skal bringe yderligere 35 mio. i kassen, og torsdag detonerede transferbomben med historien om forhandlingerne med den hollandske VM-spiller Kahlid Boulahrouz.

Det var en god uges tid, der på ottendedagen blev endnu bedre.

I Aarhus skulle der kun gå tre minutter, før Simon Makienok bragte Brøndby foran med 1-0, da en hjørnesparksbold fra Riza Durmisi via Martin Albrechtsen dumpede ned i feltet, og selvom AGF resten af halvlegen havde boldovertaget, lignede Brøndby et hold i kontrol.

Kort inde i anden halvleg tog Mikkel Thygesen et langt løb på venstrekanten, spillede bolden skråt bagud til Alexander Szymanowski, der nærmest prikkede en høj bolden ind til Simon Makienok, som kraftfuldt headede Brøndby i front med 2-0.

Det var dog ikke længe, Brøndby fik lov at nyde føringen, for kun tre minutter senere driblede Casper Sloth ind fra højre og scorede til 2-1 med hjælp fra et Mikkel Thygesen-ben og en Lukas Hradecky-arm, og så satsede AGF-træner Peter Sørensen og skiftede Søren Larsen ind i front.

Da Kenneth Zohore tidligere i sommer var på vej hjem til Danmark efter et ophold i Firenze uden ret meget spilletid, var det med forhåbningen om, at han skulle være førsteangriber, når Simon Makienok formodentlig ville blive solgt i løbet af sommerferien. Sådan gik det som bekendt ikke, men fortsæter Makienok med at score, opstår muligheden utvivlsomt igen til vinter, og søndag greb Kenneth Zohore muligheden for at holde sig selv fremme i angrebshierarkiet, da han efter at have afløst netop Simon Makienok, prompte sparkede Szymanowskis gode stikning inden om Steffen Rasmussen og i mål ved den nærmeste stolpe.

Og sådan sluttede det. 3-1 til Brøndby, der vandt for anden gang i træk og nu er en uge fra et derby mod FC København, der begynder at se rigtig spændende ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip