Brøndby vinder bronzemedaljer i Alka Superligaen

31/05/2015

Det så længe ud til, at Brøndby ville forspilde chancen for at sikre bronzemedaljerne i næstsidste runde af Alka Superligaen søndag ude mod Randers FC.

Men da Riza Durmisi i overtiden scorede på direkte frispark og udlignede vendte billedet, og Brøndby kunne juble.

Med sejren når Brøndby op på 55 point, og kan ikke hentes før sidste spillerunde af Randers FC, der ligger på 49 point efter det uafgjorte resultat.

Det lignede ellers længe en fuld fortjent Randers-sejr på 1-0 efter Alexander Fischers scoring, hvilket ville betyde, at netop Randers ville holde liv i den teoretiske mulighed for at vinde bronze.

Før opgøret lå Brøndby således på tredjepladsen, mens hjemmeholdet fulgte lige efter med 48 point. Derfor skulle Randers altså vinde, da blot et enkelt point ville betyde, at Brøndby ikke længere kan hentes på tredjepladsen.

Brøndby var uden karantæneramte Daniel Agger, og han blev afløst af Martin Albrechtsen i Brøndby-forsvaret, som i kampens første 20 minutter ofte lå lige på kanten af offside i flere situationer.

Brøndby testede ikke for alvor Karl-Johan Johnsson i Randers-målet, da flere afslutninger gik enten forbi målet eller blev reddet, men ét point var også nok til at sikre bronzemedaljerne.

Med få minutter tilbage af første halvleg blev Brøndby så sat under pres, da Randers bragte sig foran 1-0 til stor jubel på AutoC Park.

Alexander Fischer modtog bolden fra den tidligere Brøndbyspiller Jonas Kamper, og Fischer fik både tid og plads til at trykke af fra distancen.

Bolden blev rettet af i Brøndby-forsvaret, og selv om Lucas Hradecky Brøndby-målet havde fingrene på bolden, sejlede den ind til fortjent Randers-føring.

Efter pausen var Randers igen farlige efter blot fire minutter. Djiby Fall headede Jonas Kamper helt fri, men den store chance blev misbrugt, og med en halv time igen brød Randers Brøndbys opspil på midten af banen og satte en effektiv kontra i gang.

Bolden endte hos Mikael Ishak, der afsluttede langs jorden, men stolpen reddede Brøndby denne gang.

Brøndby havde svært ved at lægge et pres på Randers og få vendt forestillingen, selv om en enkelt scoring hele tiden kunne sikre bronzen.

Randers nedkæmpede gæsterne i det meste af kampen, og når der var godt spil, var det primært hjemmeholdet, der diskede op med det.

Det var ikke fordi, det var opbakningen fra de tilrejsende Brøndby-fans, der manglede, da støtten igennem det meste af kampen var på sit højeste.

Og alt det, der lignede en nedtur i Randers for Brøndby blev ændret inde i kampens overtid, da Riza Durmisi bankede bronzemedaljerne hjem til Københavns Vestegn med sin meget sene udligning.