Brøndbys billige matchvinder

Phiris gyldne fod viser sig dog nu at have været en yderst lukrativ forretning for Brøndby. Den unge sydafrikaner blev hentet til Vestegnen fra samarbejdsklubben Bidwest Wits i februar måned med henblik på blot at spille for Brøndbys U/19-hold sæsonen ud.

Han fik en såkaldt DBU-bibeskæftigelseskontrakt, der sikrer, at han kan følge sin skolegang ved siden af træningen. Nøjagtig ligesom klubbens andre U/19-spillere, fortæller talentchef i Brøndby, Kim Vilfort, der uden at røbe 'Lebos' præcise løn, alligevel placerer den inden for nogle rammer.

- Kontrakten er dyrtidsreguleret, så den starter et sted omkring de 3.000 kroner om måneden. Det er minimumsatsen bestemt fra DBU. Og så kan man i princippet også få 20.000 kroner med en bibeskæftigelseskontrakt, siger Kim Vilfort.

Lebogang Phiri startede inde for Brøndby i sæsonens sidste fem kampe og henviste dermed Jan Kristiansen til bænken. Kristiansen, der angiveligt tjener 425.000 om måneden, kunne dermed bare se til, mens den 18-årige nyerhvervelse for langt færre penge leverede en fornem indsats på midtbanen og hjalp Brøndby til overlevelse i superligaen. Phiri scorede to mål i sæsonen og har indtil videre ikke tabt med Brøndby. Og den indsats har han altså leveret for en løn som - ligegyldig hvor den befinder på Vilforts skala - er væsentlig lavere end hans direkte konkurrent, Jan Kristiansens. 

Så Brøndby er da også allerede i gang med at forberede en ny kontrakt til Lebogang Phiri. Det fortalte sportdirektør Ole Bjur tidligere på ugen. Der er nemlig ingen meget tvivl om, at nyindkøbet har grebet chancen, fortæller Kim Vilfort.

- Han er teknisk fin, han kan score mål og han har spilintelligens. Vi troede, han skulle vænne sig til forholdene i Danmark det første halve år. Og vi skulle se, om han var rigtig for os. Men det har han så bevist, at han er. Det er ikke normalt, at det går så hurtigt, siger Kim Vilfort, der også fremhæver hans indsats mod Horsens.

- Jeg synes ikke, han var spillemæssigt ligeså godt med i Horsens-kampen, som han har været i de andre kampe. Men der er to gange i slutfasen, hvor han formår at komme med i en kontra. Han viser mod, blik for spillet og spilintelligens. I den situation, hvor Rommedahl kommer afsted, fanger Phiri meget tidligt øjeblikket, og løber med i kontra, siger Kim Vilfort.

Dagens Gossip