Brøndbys nye pengemand vil bygge på opbakningen

Fra sit forretningseksil i USA var Aldo Petersen ved at få dårlige nerver, mens han på skærmen overværede nedrykningsdramaet i Horsens.

- Der var ved at gå total negativitet i den de sidste 20 minutter, for jeg var ved at få et hjerteslag af alle de bolde, Horsens smed ind i feltet, men det endte jo heldigvis fantastisk, siger Aldo Petersen.

Da han sammen med en snes andre investorer sidst i april investerede i omegnen af 50 mio. kr. i Brøndby, var udgangspunktet, at risikoen for nedrykning var større end chancen for redning i Superligaen. Derfor planlagde han og medinvestorerne kun ud fra det værste af de to scenarier, og det betyder, at grundlaget for genopbygningen er uforandret, men at det med sejren i sidste spillerunde er blevet muligt at bruge nogle af de ressourcer, der ellers skulle have været brugt til at lukke hullet efter de manglende indtægter i 1. division, ligesom Superliga-statussen vil kunne tiltrække andre spillere, end tilfældet havde været ved en nedrykning.

- Det giver et andet afsæt. Hvis vi kan bygge videre på den energi og den opbakning, vi har oplevet gennem den seneste tid, så kan det blive rigtig stort. Du vil gerne have mig til at sige, at vi nu vinder det hele, men det får du mig ikke til, for det er slet ikke det, jeg siger. Over tid kan det blive stort, og jeg taler stadig om det lange seje træk, men det gør selvfølgelig en forskel, om vi i det kommende år skal spille i 1. division, eller om vi skal spille Superliga mod FC København, siger Aldo Petersen.

- Det får os ikke til at ændre planer, at vi nu bliver oppe, for der er den plan, vi lagde før i dag (i går, red.). Den attention, der nu er på Brøndby, gør sikkert, at de spillere, der før ikke ville til Brøndby, nu gerne vil til klubben, men det er stadig to ben, der skal danne grunden for det arbejde, der venter, og det er den talentudvikling og det ungdomsarbejde, der skal blive ved med at være Danmarks bedste, og så er det den fantastiske opbakning, der er omkring klubben, siger Aldo Petersen.

Den 10. juni vælger han og de mange øvrige aktionærer en ny bestyrelse, og først derefter kan det egentlige arbejde med genopbygningen af Brøndby begynde. Men det bedst tænkelige afsæt kom allerede i går.

Dagens Gossip