Brøndbytræner: AaB var efterårets oplevelse

Der er lagt op til et topbrag søndag mellem AaB og Brøndby, der ligger henholdsvis nummer fire og to i Superligaen.

De to traditionsrige klubber tørner sammen på Brøndby Stadion, og det er en kamp, som Brøndbytræner, Thomas Frank, ser frem til.

- AaB var klart efterårets store spillemæssige oplevelse. Hvis de rammer niveauet i foråret, kan de spille med helt i toppen med FC Midtjylland og FC København, siger Thomas Frank uden at nævne sit eget holds muligheder.

Han fortæller, at Simon Makienok efter en skadespause er med i truppen til søndagens kamp, mens de må undvære Khalid Boulahrouz, der er ude med en spilledags karantæne.

Thomas Frank mener, at den hollandske forsvarsklippe betyder meget for truppen, men han tror på, at truppen er stærk nok uden ham søndag.

- Jeg er fuld af fortrøstning, når jeg ser på de drenge, der skal spille. De har mange superligakampe på bagen. Jeg forventer, at spillerne går efter de tre point, siger han.

I den nordjyske lejr er AaB-træner Kent Nielsen også fortrøstningsfuld forud for mødet på den københavnske vestegn, selv om fire spillere har været plaget af skader eller sygdom.

Kasper Risgård, Rasmus Jönsson, Anders K. Jacobsen og Henrik Dalsgaard har alle deltaget ved fredagens træning, men mens det ser "fornuftigt ud" for Risgård og Jönsson, kalder Kent Nielsen de to andre, Dalsgaard og "AK", for "meget tvivlsomme".

- Det er jo en del af virkeligheden, at vi bliver testet på vores bredde i truppen, og vi har før præsteret med to mand ude, så vi er fortrøstningsfulde og tror på, at vi kan lave et godt resultat i Brøndby, siger han.

De syv points forskel er ikke noget, som får den store betydning for kampen på søndag, bedyrer Kent Nielsen, der dog har noteret sig, at AaB kan komme i en gunstig position med en sejr over Brøndby. Det vil betyde et forspring på 10 point til en af de nærmeste konkurrenter.

/ritzau/

Dagens Gossip