Brøndbytræner: Elmander slået af som frontangriber

I lørdagens 1-0-testsejr over svenske Falkenbergs FF lagde skarpe iagttagere måske mærke til, at Brøndbys angriber Johan Elmander spillede en uvant og mere tilbagetrukken position end tidligere.

Og pladsen som offensiv midtbanespiller - den såkaldte 8'er - til Elmander er en mulighed, der sagtens kan komme i spil i den kommende sæson, fortæller cheftræner Thomas Frank til klubbens hjemmeside.

- Johan har nogle klare kompetencer, som vi gerne vil bringe i spil. Lige nu ser det ud til, at Teemu Pukki har sat sig på 9'er-positionen - han scorede også et flot mål mod Falkenbergs FF.

- Så vi vurderer, at Johan også godt kan indtage en rolle bag den forreste angriber, siger Thomas Frank.

Så meget forandrer det ikke for Elmander, der masser af gange i karrieren har spillet lige bag den forreste angriber.

- Han har tidligere spillet 10'er-positionen, og nu da vi har vendt trekanten på midtbanen om og spiller med to 8'ere, så er han også i spil til den position.

- Vi synes, han har nogle gode kompetencer på bolden i forhold til både at flytte den hurtigt videre, men også at sætte den afgørende pasning i dybden.

- Han har et godt blik for spillet og sine holdkammerater samt en fysik, som kan være god at have centralt i banen, lyder forklaringen fra Thomas Frank.

Hvilken plads Elmander skal spille i næste kamp, kan man se på torsdag, når Europa League-kvalifikationskampen mod AC Juvenes sparkes i gang klokken 19 på Brøndby Stadion.

/ritzau/

Dagens Gossip