Brønshøj risikerer lukning

200.000 kroner i bøde og en pointstraf på seks minuspoint. 1. divisionsklubben Brønshøj Boldklub skal betale dyrt for ulovligt udbetalte kørselsgodtgørelser. Så dyrt, at den traditionsrige forening risikerer lukning.

Tirsdag eftermiddag afsagde DBUs disciplinærudvalg dom i en sag om skattefri kørselsgodtgørelse til amatørspillere og en lidt for kreativ honorering af 12 spillere, der ved siden af spillet på banen - ifølge Brønshøj - erhvervede sig som 'talentspejdere' for klubben.

Brønshøj Boldklub står tilbage som sagens taber, og er nu idømt en bøde på 200.000 og en pointstraf på seks point. En stor og potentielt livsfarlig straf for en klub, der sidste år havde samlede personaleomkostninger for 722.000 kroner.

- Vi ved ikke, om vi kan overleve det her. Det kan være, at vi efter 94 år må lukke biksen. Det er en meget alvorlig sag for en klub som vores, siger Brønshøjs direktør, Claus Wiingaard, til BT.

DBU tog sagen op, efter BT i februar måned kunne fortælle om den kreative brug af kørselsgodtgørelser i den københavnske forstadsklub. Siden klagede også tre af Brønshøjs 'kolleger' i 1. division, Vejle Boldklub Kolding, Viborg FF og Lyngby Boldklub, til unionen, men klagebrevet fra konkurrenterne blev der ikke lagt væk på i afgørelsen fra Disciplinærudvalget. I stedet er det den konkurrencemæssige fordel, de ulovlige kørselspenge har givet Brønshøj, der har fået DBU til at rulle det tunge skyts ud.

- Det er vores overbevisning, at Brønshøj Boldklub har opnået en uberettiget konkurrencemæssig fordel i forhold til deres konkurrenter i Nordic Bet Ligaen ved at benytte denne meget alternative model, hvor klubben undgår de byrder, der følger med at ansætte spillerne på normale kontrakter, lyder det fra næstformand i Disciplinærudvalget, advokaten Poul Gade.

Straffen har sendt små chokbølger gennem Brønshøj Boldklub, hvor en plads i subtoppen pludselig er skiftet ud med en placering kun seks point over nedrykningsstregen. Det sportslige aspekt gør ondt, men den økonomiske konsekvens stikker endnu dybere hos 'Hvepsene'.

- 200.000 kroner er enormt mange penge, men det stopper ikke her. De seks point, vi bliver frataget koster os også penge i form af mistede placeringer og dermed mistede tv-penge, forklarer Claus Wiingaard.

- Nu har vi behov for at tygge på den her dom og tale den igennem med vores advokat. Vi skal finde ud af, om vi skal appellere og i så fald hvordan vi skal gøre det, slutter Brønshøj-direktøren, der har 14 dage til at tage beslutningen om dén appel, der kan få afgørende betydning for klubbens fremtid.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip