Brokollaps: Genåbning af travl strækning trækker ud

Skrevet af admin

28/09/2014

Dagens topnyheder

Det er endnu uvist, hvor lang tid brokollapset på Helsingørmotorvejen lørdag aften kommer til at forstyrre trafikken på den travle strækning.

Men Vejdirektoratet er i gang med opstille skilte, så trafikanterne i god tid bliver oplyst om, at de skal vælge alternative ruter.

- Skiltene bliver sat op så langt mod nord og syd, at trafikanterne får flere muligheder for at vælge afkørselsmuligheder, siger Steffen Østergaard, vagtchef ved Nordsjællands Politi, natten til søndag.

Uheldet spærrede fuldstændig trafikken mellem frakørsel 13 ved Gl. Holte og frakørsel 14 ved Nærum. Ved 3-tiden natten til søndag er alle køretøjer ledt videre. Også lastbiler og busser.

Søndag ved 8-tiden indleder politiet sine tekniske undersøgelser på stedet.

- Stykkerne fra den sammenstyrtede bro er uberørte. Der er endnu ikke fjernet noget som helst. Alt skal undersøges først, siger Steffen Østergaard fra Nordsjællands Politi.

Når politiet er færdig med sin undersøgelse, beslutter Vejdirektoratet, hvornår arbejdet med at få ryddet vejbanerne begynder. Direktoratet oplyser på sin hjemmeside, at det endnu ikke har en tidshorisont for genåbning af strækningen.

Det var en bro under opførelse ved Egebækvej nær Nærum, der delvist kollapsede. Ifølge Ekstra Bladet arbejdede 26 håndværkere på broen, da uheldet skete, men ingen personer kom til skade. En af håndværkerne fortæller til Ekstra Bladet, at fire-fem personer undgik at ryge med ned på vejbanen ved at gribe fat i armeringer.

Arbejdstilsynet har allerede afsluttet sin første undersøgelse af sikkerhedsforholdene på vejbroen.

- Vi har umiddelbart stillet to krav til arbejdsgiveren. Firmaet skal sikre, at de ansattes sikkerhed i forbindelse med støbearbejdet på broen er i orden. Desuden skal firmaet redegøre for omstændighederne vedrørende kollapset, siger tilsynsdirektør ved Tilsynscenter Øst, Jan Møller Mikkelsen, til Ritzau.

/ritzau/