Bruger du briller? Så skal du lægge denne makeup

I forvejen kan det godt være svært at få lagt en pæn og naturlig make up. Hvis du bruger briller, kan det være endnu sværere at få din make up til at se ud som ønsket.

Derfor har vi bedt makupartist Mina Ingerslev om at komme med de bedste tips til, hvordan du fremhæver dine øjne på smukkeste vis med både de rigtige briller og den rette sminke. Og så giver hun dig gode råd til, hvordan du lægger de flotteste farver til netop dit brillestel.

3 grundregler til en god brillemakeup

1. Ram øjnene ind

Hvis du har et brillestel, der fylder meget eller på anden måde er markant, er det vigtigt, at du rammer kanten af øjet ind. Det gør du ved at lægge en streg oven over vipperne med en kohlblyant. Det gør dine øjne mere synlige og giver dig et stærkere blik. Vælg kohlblyantens nuance efter dine egne farver.

Får man sorte rander under øjnene af for lidt søvn og kan vand fugte din hud indefra? Søndag.dk ser på kendte skønhedsmyter

2. Markér dine bryn

Dit ansigt skal jo helst ikke forsvinde bag brillerne, så det kun er brillen, din omverden lægger mærke til. Markér derfor dine bryn med en øjenbrynsfarve, som er afstemt efter din hårfarve – eller mørkere, hvis du godt kan lide et lidt markant look.

3. Læg din blush rigtigt

Når du skal lægge farve på kinderne, skal du passe på, at farven ikke kommer til at ’ramme’ brillestellet. Det kan nemlig trække dine ansigtstræk nedad. Derfor: Tag foundation, øjenmakeup på først. Tag derefter dine briller på – så kan du lægge din blush.

Husk: Friske, rosa farver skal ligge på ’æblekinden’, som du får, når du smiler. Brunlige og brændte nuancer skal helst ligge fra midten af ansigtet og udefter og følge kindbenet.

4. Lang- eller nærsynet?

Er du langsynet, ser dine øjne typisk større ud, når du har briller på. Hvis du synes, det er for voldsomt, så gå efter øjenskygge i mørke farver. Det får øjnene til at syne mindre. Undgå blank eller skinnende øjenskygge, som bliver forstærket af brillerne.

Er du nærsynet, så undgå meget mørke nuancer og tyk eyeliner. Gå i stedet efter lyse og skinnende farver som f.eks. rosa, beige og lys grå, som får dine øjne til at syne større.

Make up kan få dig til at se gammel ud – få tips til hvad du ikke skal gøre på søndag.dk

5. Makeup til brillestel i sort, brun og grå

Du er meget frit stillet, når det kommer til hvilke farver, der gør sig godt på dine øjne i forhold til dine briller, fordi de er neutrale i farven. Du kan også sagtens bruge en læbestift i en markant farve.

6. Makeup til brillestel i blå og grønne nuancer

Det kan hurtigt blive for voldsomt, hvis du bruger øjenskygge i samme farveskala som dine briller, f.eks. kraftige blå nuancer til meget blå briller, grønlige til grønne brillestel m.v.

I stedet for at makeuppen fremhæver dine øjne, risikerer du, at den i stedet udvisker dem, fordi det bliver for meget tone i tone. Gå derfor gerne efter nogle mere afdæmpede, neutrale nuancer af for eksempel grå.

7. Makeup til rødlige og lilla brillestel

Gå efter en makeup i neutrale farver, så det er brillen, der er i fokus. Alternativt så find nogle farver, der er inden for samme farveskala som dine briller, blot i en mere afdæmpet nuance.

Hvis din type er til det, og dine briller er røde, lilla, fersken- eller koralfarvede, kan du dog godt matche dine briller med en læbestift i samme nuance.

Redigeret af redaktionen, SØNDAG/NewsDesk Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip