Brügger: Qvortrup vil svare på tiltale i sit eget program

Skrevet af admin

06/07/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup har i weekenden premiere på et nyt mediekritisk program på Radio24syv.

Og i det første program vil samme Qvortrup blive afkrævet svar i Se og Hør-sagen, hvor han onsdag er blevet tiltalt sammen med syv andre personer og Aller Media A/S.

- De har premiere med deres program på Radio24syv i weekenden, og der ved jeg, at Mikkel Andersson (medvært, red.) har tænkt sig at stille Henrik Qvortrup en række spørgsmål om sagen, siger Radio24syvs programchef, Mads Brügger.

- Så det kommer for en dag, når programmet har premiere.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største danske medieskandale i nyere tid. En it-medarbejder hos Nets skal have udnyttet sin adgang til kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongelige.

Oplysningerne skal Se og Hør have udnyttet til at spore og skrive om kendte mennesker. Henrik Qvortrup nægter sig skyldig.

Spørgsmål: Frygter du ikke, at tiltalen og sagen kommer til at skygge for programmet?

- Hvis man er en ængstelig natur, så skal man ikke være programchef på Radio24syv, siger Mads Brügger.

Han ser ingen grund til, at tiltalen rykker ved Henrik Qvortrups ansættelse.

- Jeg tager selvfølgelig notits af, at han er blevet tiltalt. Men det rokker ikke ved det, vi også sagde, da vi annoncerede programmet: At han ikke er blevet dømt. Sagen er ikke afgjort, så han er jo ikke skyldig i noget som helst endnu.

Samme toner lyder fra radiostationens administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov:

- Det kommer jo ikke bag på os, at der var en risiko – nogle ville kalde det en chance – for, at Qvortrup blev tiltalt. Vi forholdt os til, at manden var sigtet, at der var gået meget lang tid, og at han er en ekstremt interessant person i forhold til mediekritik.

- Vi kan godt se, at det er kontroversielt. Men vi ønsker også et meget mere kontroversielt og råt mediekritisk program. Det synes vi, at Qvortrup er den rette person til.

Programmet Q&A løber over de næste fem søndage. Hvad der derefter skal ske er uvist. Retssagen indledes i september, og der ventes dom i slutningen af november.

Spørgsmål: Vil Qvortrup kunne være ansat på Radio24syv, hvis han bliver dømt?

- Nu vil jeg i første omgang lytte til de programmer, vi har planlagt med Qvortrup. Og så vil jeg tage stilling til fremtiden, når det er slut, siger Jørgen Ramskov.

/ritzau/