Brugte klienters penge: Advokat skal i fængsel for underslæb

En advokat, der har haft kontor i Søborg, er mandag blevet idømt fængsel i en sag om underslæb for næsten syv millioner kroner.

Retten i Glostrup har straffet Tine Røhling med fængsel i tre år og seks måneder i den usædvanlige sag.

Igennem seks år misbrugte hun de mange penge fra sit advokatfirmas klientkonto til driften af firmaet og til private formål, fastslår retten. Advokaten har nægtet sig skyldig.

Firmaet gik konkurs, og det var kurator, som gik til politiet med de grove forhold.

Tine Røhling tog sig blandt andet af dødsboer, men pengene, der skulle gå til de efterladte, er altså for en dels vedkommende blevet misbrugt.

- Det er en meget grov sag. Når man betror en advokat sine penge, skal man kunne stole trygt på, at alt er i de bedste hænder, siger advokatchef Tine Ginnerup fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den 59-årige advokat er på grund af forholdene blevet frakendt retten til at drive advokatvirksomhed. Forbuddet gælder indtil videre.

Ud over underslæb er hun også blevet dømt for at overtræde bogføringsloven. Under retssagen har kurator og en revisor afgivet forklaring.

Tine Røhling overvejer nu, om hun vil anke mandagens dom til Østre Landsret.

For advokatmyndighederne er hun ikke et ubeskrevet blad. Hun er flere gange blevet pålagt disciplinære straffe i form af bøde for ikke at indberette oplysninger om klientkontoen.

/ritzau/

Dagens Gossip