Brugte ting skal gøre ferien lidt sjovere

Derfor er vi begyndt at grave lidt dybere i kælderen for at finde overflødige ting frem, der kan sælges, så vi kan skaffe penge til de ekstra feriegoder.

Det har Den Blå Avis konstateret i marts og april, hvor antallet af annoncer på dba.dk steg med 44 procent i forhold til de foregående to en halv måned.

»Vi har oplevet, at danskerne indrykker rigtig mange ting, og på den baggrund har vi spurgt, hvad det egentlig er, de bruger pengene til, når de får solgt tingene. Og der siger 64 procent, at det faktisk er for at få penge til deres sommerferie,« siger Simon Karsø, der er kommunikationschef hos Den Blå Avis.

I marts og april blev der indrykket 1.950.000 nye annoncer, hvilket er mere end nogensinde før. Stigningen er sket i en periode, hvor Den Blå Avis har lanceret en ny app til mobilen, som gør det nemmere at indrykke annoncer. Det - og jagten på flere feriepenge - har udvidet sortimentet på dba.dk.

»Det varierer meget mere. Der er kommet mange flere annoncer at vælge imellem inden for blandt andet mobiltelefoner, børnetøj og boligtilbehør,« siger Simon Karsø.

Las Olsen, der er forbrugerøkonom i Danske Bank, er en smule overrasket over, at danskerne er begyndt at sælge ud for at få råd til sommerferien.

»Vi har faktisk flere penge på kontoen, end før krisen startede, men det er klart, at der er mange mennesker, der har færre penge i dag, blandt andet dem der er arbejdsløse. Så der er en stor gruppe, der har brug for en ekstra indkomst, og det kan blandt andet være det, der viser sig,« siger Las Olsen.

Han vurderer, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt en familie kommer på ferie eller ej, når de vælger at sælge ud af gamle ting og sager, men at det mere er et spørgsmål om, hvor meget gas den skal have på ferien.

»Det er en måde at give en kontant belønning til sig selv, når man sælger nogle af sine gamle ting, men der skal jo godt nok sælges ret mange gamle cykler, før der bare er til en middelmådig campingferie. Men det kan være, at ferien bliver lidt sjovere, eller at man kan få råd til at blive væk lidt længere,« siger Las Olsen.

I 2012 fik Den Blå Avis lavet en undersøgelse, der viste, at en dansk husstand i gennemsnit har 128 overflødige ting, hvilket svarer til cirka 105 millioner overflødige ting i København, 20 millioner i Aarhus og 12 millioner i Odense.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip