Bruneis sultan vil stene for utroskab

Skrevet af admin

22/10/2013

Dagens topnyheder

Det velhavende muslimske land Brunei indfører gradvist islamiske straffe.

Det meddeler landets leder, sultan Hassanal Bolkiah, en af verdens rigeste mand, i en tale.

Sharialoven træder i kraft om seks måneder, siger han, og derefter indføres den trinvist.

- Ved Allahs nåde, når denne lov får effekt, vil vores pligt over for Allah være fuldbragt, proklamerede sultanen tirsdag.

Sharia er et islamisk regelsæt, der omhandler blandt andet straffesystem og vejledning for livet, og som er baseret på koranen.

Den nye lov vil i særlige tilfælde om utroskab åbne for dødsstraf ved stening.

Tyve kan få amputeret lemmer, og der kan uddeles pisk for forbrydelser som at få foretaget abort eller at drikke alkohol.

Brunei er en stat, der ligger på øen Borneo i Det Sydkinesiske hav. Resten af Borneo er delt mellem Malaysia og Indonesien.

Staten har gode indtægter fra sine olie- og gasfelter i Det Sydkinesiske Hav og har en af de højeste levestandarder i Asien.

Brunei har godt 400.000 indbyggere, og staten er i forvejen mere konservativt islamisk end Malaysia og Indonesien, der også er muslimske lande.

Omkring 70 procent af indbyggerne i Brunei er etniske malay-muslimer. De øvrige er blandt andet ikke-muslimske kinesere.

Sultan Bolkiahs familie har regeret i Brunei i seks århundreder. Den nu 67-årige sultan blev indsat på tronen efter sin far tilbage i 1967.

/ritzau/Reuters