Bruninho tildeler FCM sæsonens første nederlag

20/09/2015

FC Midtjylland tabte søndag for første gang i Alka Superligaen i denne sæson, da mesterholdet på hjemmebane blev slået 1-0 af FC Nordsjælland.

Gæsternes målfarlige angriber Bruninho blev matchvinder med et velplaceret langskud efter pausen.

Hjemmeholdet var næsten harmløse mod FCN, der var mødt op i Herning med en velorganiseret og kompakt defensiv.

Sidste sæsons ligatopscorer Martin Pusic startede på banen for FCM, men efter første halvleg måtte angriberen forlade banen uden at være kommet frem til andet end et enkelt harmløst skudforsøg, der røg op på endetribunen.

Den lange nigerianer Paul Onuachu afløste Pusic i pausen, og efter en times spil kom også Morten "Duncan" ind i værternes offensiv, da FCM var tvunget til at satse.

De kreative indslag var dog alt for få, og sidste sæsons store profil Pione Sisto var en af de spillere, der slet ikke levede op til forventningerne.

Den største chance opstod et kvarter før slutfløjt, da Paul Onuachu headede bolden hen til Andre Rømer, der med nok et hovedstød fik dirigeret bolden hen til Tim Sparv, som trykkede lige forbi FCN-målet.

Gæsternes 25-årige brasilianske angriber Bruninho udnyttede en af kampens få chancer, da han godt fem minutter efter pausen trak ind i banen med hjemmeholdets Patrick Banggaard halsende efter sig.

Banggaard, der afløste Erik Sviatchenko i FCM's midterforsvar, fik aldrig sat en tackling ind, og så kunne Bruninho lægge bolden over i det fjerne målhjørne til 1-0 bag FCM-keeper Mikkel Andersen.

Bruninho, som denne sommer blev hentet hos HB Køge i 1. division, har nu scoret syv gange og er delt topscorer i Superligaen.

FCM's nederlag betyder, at FC København nu kan komme op på siden af mesterholdet på ligaens førsteplads.

FCK, der senere søndag møder Hobro, har 15 point - tre færre end midtjyderne.

Efter en sæsonstart med fire sejre i træk har Jess Thorups FCM-mandskab nu blot fået seks point i de seneste fem kampe. FCN har 13 point efter sæsonens første ni kampe.