Brutal voldsmand er flygtet fra hospital i Risskov

En 33-årig mand er flygtet fra det psykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus. Manden opholdt sig på hospitalet i forbindelse med afsoningen af en forvaringsdom.

Ifølge politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi har manden været på flugt siden søndag aften.

- I den forbindelse var vi i dialog med hospitalet og nåede frem til den vurdering, at han ikke umiddelbart er farlig, siger Mogens Brøndum

Dommen til forvaring fik manden tilbage i 2005, da han erkendte sig skyldig i et brutalt overfald begået i sommeren 2004.

Offeret var en 57-årig kvinde, der blev lagt i respirator i fem uger som følge af overfaldet, men som overlevede.

Efter overfaldet efterlod gerningsmanden kvinden stærkt blødende i et buskads. Da han hørte hende råbe om hjælp, gik han tilbage til sit offer og fortsatte med at slå, sparke og trampe på hende, til hun ikke længere sagde noget.

Retten vurderede dengang, at manden udgjorde en så stor fare for sine omgivelser, at han ikke kunne straffes med en almindelig fængselsdom, hvor han ville ende på fri fod efter nogle år.

Derfor lød dommen på forvaring, som er en tidsubestemt indespærring, der kræver rettens tilladelse, hvis der skal ske løsladelse.

Retspsykiatrisk afdeling i Risskov har tidligere været udsat for hård kritik. I oktober blev to medarbejdere fra afdelingen fyret, mens syv andre fik en skriftlig advarsel.

Det skete blandt andet som følge af afsløringer i avisen BT, der kunne fortælle om ureglementeret opførsel blandt de ansatte.

BT afslørede i den forbindelse også, at afdelingen har holdt flere flugter skjult for offentligheden. Officielt var antallet af flugter i 2012 tre, men hospitalet måtte senere melde ud, at det reelle antal var 27.

Mogens Brøndum fortæller, at politiet nu eftersøger manden. Blandt andet er man onsdag ude på forskellige adresser.

- Hvis ikke han bliver anholdt i løbet af et døgn, vil vi overveje, om han skal efterlyses offentligt, siger Mogens Brøndum.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip