Brutalt drab på skønhedsdronning: Syv er nu anholdt

Skrevet af admin

09/01/2014

Mest læste i dag

Politiet i Venezuela har anholdt syv personer, deriblandt en kvinde og to teenagere, i forbindelse med dobbeltdrabet på en tidligere skønhedsdronning og hendes mand.

Det oplyser anklagemyndigheden i Venezuela.

Nedskydningen af Monica Spear, der i 2004 blev kåret som Venezuelas smukkeste kvinde, har chokeret befolkningen i det ellers så voldsvante land.

Regeringen har holdt krisemøder efter mandagens tragedie.

Den 29-årige Spear, der boede og arbejdede som skuespiller i USA, var på besøg i sit hjemland med sin 39-årige britisk-fødte ægtefælle Thomas Henry Berry, da parret blev dræbt af skud, efter deres bil var brudt sammen på en motorvej.

Politiet mener, at ægteparret var udsat for et væbnet røveri, der endte på værst tænkelige vis. Parrets femårige datter blev også ramt af skud, men er i live.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

I et desperat forsøg på at overleve havde familien låst bilens døre, men de bevæbnede personer affyrede adskillige skud mod køretøjet.

De syv anholdte personer var i besiddelse af nogle af familiens ejendele, da de blev anholdt.

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, har svoret, at der vil blive taget fat om gerningsmændene med "jernhånd".

- Ingen kan stå med armene over kors. Mord, voldelig kriminalitet og nedslagtningen af denne unge venezuelanske kvinde og hendes mand rammer os alle hårdt, sagde Maduro på et hasteindkaldt møde om episoden med borgmestre og guvernører.

Antallet af drab i Venezuela er blandt verdens højeste i forhold til indbyggerantallet.

Maduro har givet et panel af eksperter en tidsfrist på en måned til at komme med forslag til, hvordan voldsbølgen kan mindskes.

Volden er så voldsom, at mange indbyggere ikke tør forlade deres boliger om aftenen.

- Jeg går slet ikke ud mere, siger den landskendte skuespiller Elba Escobar.

- Hvis jeg skal ud om aftenen, foretrækker jeg at være sammen med to eller tre venner i en bil, siger hun.

Monica Spear og hendes mand havde fået viftet en kranvogn ind til siden, efter at deres bil var gået i stå. Men da fem bevæbnede mænd dukkede op på vejen, flygtede de to mænd i kranvognen og alarmerede en politistation i nærheden.

/ritzau/AFP