Brutalt: Så mange skuddramaer står rockere og bander bag

55 skudopgør, tre døde og 32 personer såret ved skud eller knivstik.

Det er de kolde tal for bander og rockeres kriminelle opgør sidste år i Rigspolitiets statusrapport, der netop er sendt til Folketingets Retsudvalg, og som giver et samlet tal for politiets bandeindsats i 2013.

I de 33 episoder, hvor blodet flød har politiet sigtet 65 personer i 13 sager. Samtidig beslaglagde politiet sidste år 781 skydevåben, og 87 af dem tilhørte med sikkerhed enten rocker- eller bandemiljøet.

304 personer er blevet varetægtsfængslet, og i alt er 1354 personer sigtet for 1796 overtrædelser af landets love og regler, viser rapporten, som er underskrevet af politidirektør Svend Larsen.

Langt de fleste skudopgør fandt sted i starten af året, hvor konflikten mellem bander i hovedstadsområdet blussede op.

I de første tre måneder registrerede politiet derfor flere skudepisoder i rocker- og bandemiljøet end i hele 2012. I 2012 blev der registreret 18 sager med døde eller sårede på grund af skud og knivstik i miljøerne.

De sidste tre måneder i 2013 var den åbne konflikt nedkølet, og der er derfor kun registreret seks skudepisoder på åben gade og én episode, hvor en person blev dræbt. Der var ingen sårede.

Politiet lavede 3452 visitationer i de såkaldte visitationszoner, hvor der ikke er behov for en konkret mistanke for at undersøge lommerne hos rockere og bandemedlemmer.

/ritzau/

Dagens Gossip