Bruxelles-lufthavn klar til delvis genåbning efter angreb

Lufthavnen Zaventem i Bruxelles, der 22. marts blev ramme om et voldsomt bombeangreb, har fået tilladelse fra brandmyndigheder og luftfartsmyndigheder til delvist at genoptage passagerflyvning til og fra lufthavnen.

Det skal dog fortsat besluttes formelt, hvornår passagerer igen kan komme til og fra Bruxelles via Zaventem, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Frem til i hvert fald fredag aften vil der fortsat være lukket for passagerfly, lyder det.

- Lufthavnen er teknisk klar til at genoptage passagerflyvningen med en midlertidig infrastruktur i check in-området, meddeler Zaventem i en skriftlig udtalelse og fortsætter:

- I de seneste dage er en foreløbig løsning blevet gennemført, og det gør det muligt for lufthavnen at tage imod 800 passagerer til afrejse i timen eller cirka 2,5 millioner udrejsende personer om året. Det svarer til omkring 20 procent af den normale kapacitet i lufthavnen.

Passagerer, der kommer til Bruxelles fra andre lufthavne, vil kunne gå til bagagebåndene og ankomstterminalen som normalt. Dette område blev kun mindre beskadiget og er blevet istandsat, oplyser Zaventem-lufthavn.

Det sidste skridt, der mangler for at få fly til og fra lufthavnen igen, skal nu tages politisk. Ifølge lufthavnen vil det derfor tidligst være muligt at få rejsende i terminalerne igen fra fredag aften, fordi regeringen endnu ikke har givet grønt lys.

Allerede tirsdag advarede lufthavnens direktør, Arnaud Feist, om, at det kan tage måneder, før Zaventem er tilbage på fuld kapacitet, da dele af konstruktionen skal genopbygges, efter at to mænd sprængte sig selv i luften i afgangshallen.

32 personer blev dræbt i de koordinerede angreb i lufthavnen og på metrostationen Maelbeek 22. marts.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip