Bruxelles lukker metro efter hævet trusselsniveau

Metroen i den belgiske hovedstad, Bruxelles, er lørdag morgen lukket som en sikkerhedsforanstaltning. Det kommer efter, at landet i nat hævede beredskabet i hovedstaden til højeste niveau.

Det skriver transportselskabet Stib på sin hjemmeside ifølge nyhedsbureauet AFP.

- På anbefaling fra det nationale krisecenter vil alle vores metro- og togstationer forblive lukket i dag (lørdag, red.). Dette er en sikkerhedsforanstaltning, skriver Stib på hjemmesiden.

Transportselskabet vil i samarbejde med de relevante myndigheder vurdere fra dag til dag, om byens metro- og togstationerne skal genåbnes.

Mens nogle af byens sporvogne også vil blive berørt weekenden over, vil busser ifølge Stib køre som normalt.

Natten til lørdag hævede Belgien beredskabet for Bruxelles til det højest mulige niveau - niveau fire. Resten af landet er stadigvæk på niveau tre.

I en meddelelse fra det nationale krisecenter, Ocam, blev der i den forbindelse advaret om en "alvorlig og umiddelbar trussel", som krævede "særlige sikkerhedsforanstaltninger og specifikke anbefalinger til offentligheden".

Krisecentret har opfordret lokale myndigheder til at aflyse større begivenheder og events og har opfordret folk til at undgå store menneskemængder.

Kampe i Belgiens to bedste fodbolddivisioner bør derudover udsættes weekenden over, anbefaler centret.

I dagene efter tragedien i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt, var der flere store politiaktioner i Molenbeek - et fattigt og nedslidt område i Bruxelles med en stor muslimsk befolkning.

Målet var at fange den 26-årige Salah Abdeslam, som stadig er på fri fod.

Salah Abdeslam, der er fransk statsborger, var bosat i Molenbeek. Han mistænkes for at have deltaget i tre af angrebene i Paris med 39 dødsofre til følge.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip