Bruxelles-offer dræbt efter at have sendt livstegn på sms

Skrevet af admin

25/03/2016

Dagens topnyheder

Rystende beretninger om de 31 mennesker, der omkom ved tirsdagens terrorangreb i Bruxelles, kommer lidt efter lidt frem, efterhånden som belgiske myndigheder får bekræftet dødsofrenes identitet.

Den 51-årige britiske computerprogrammør David Dixon, der i flere år har boet og arbejdet i Bruxelles, havde i første omgang ikke hørt om bombeangrebet i byens lufthavn, før hans tante sendte ham en sms og spurgte, om han var i sikkerhed.

Han svarede bekræftende og begav sig så mod metroen, som han dagligt brugte for at komme til og fra arbejde.

Dixon blev dermed et af de omkring 20 ofre, der mistede livet ved selvmordsangrebet på Maalbeek metrostation. Angrebet fandt sted omkring en time efter den dobbelte bombeeksplosion i lufthavnen.

Fredag blev også et hollandsk søskendepar, som var på vej til New York, endeligt identificeret. Alexander og Sascha Pinczowski havde stået i kø ved Delta Airlines' skranker, da en af lufthavnsbomberne eksploderede.

Søskendeparret talte i telefon med deres mor, da braget lød og forbindelsen blev afbrudt.

Alexander Pinczowski skulle have været på besøg hos sin forlovede i USA, Cameron Cain.

Det er hendes far, James Cain, der oplyser i et interview, at familien fredag morgen fik endelig besked om, at søskendeparret ikke overlevede, skriver New York Times.

James Cain har i øvrigt en forbindelse til Danmark, hvor han tidligere har været amerikansk ambassadør.

/ritzau/AFP