Bruxelles største lufthavn åbner tidligst igen lørdag

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

Bombeangrebene har vendt op og ned på meget i Bruxelles.

Derfor åbner Zaventem-lufthavnen i Bruxelles tidligst igen lørdag. Det siger talskvinde for lufthavnen Anke Fransen til nyhedsbureauet AFP.

- Lufthavnen er lukket for passagerer til og med fredag.

- Vi kan ikke sige med sikkerhed, om vi genåbner lørdag, siger hun onsdag.

Hun tilføjer dog, at fragtfly og private fly kan fortsætte deres flyvninger fra onsdag aften.

Lufthavnen har været lukket siden tirsdag morgen, hvor to eksplosioner rystede lufthavnen og dræbte mindst ti personer. Lidt over en time senere blev en metrostation også ramt af en eksplosion.

Siden angrebet har det været usikkert, hvor længe lufthavnen vil være lukket, og det er altså stadig ikke sikkert, hvornår den er klar til at åbne igen.

Tidligere onsdag meddelte lufthavnens talsperson, at den holdt lukket hele torsdag.

På lufthavnens hjemmeside meddeles det, at passagerer skal kontakte deres flyselskab eller rejsebureau for mere information.

Flyselskaber har gjort det muligt at få ombooket eller refunderet flybilletter. Brussels Airlines skriver på deres hjemmeside, at flybilletten kan ombookes eller refunderes, hvis den er købt til en dato frem til 28. marts.

Hos SAS kan flybilletter frem til og med 29. marts blive ombooket til Düsseldorf, Frankfurt, Amsterdam eller Paris. Flybilletten til aflyste fly de næste dage kan også blive refunderet.

Der foregår fortsat undersøgelser i Zaventem-lufthavnen.

/ritzau/