Bruyneel kæmper for sit omdømme

Belgieren, som indtil i sidste sæson var sportsdirektør på Team Radioshack, bliver i den store dopingrapport beskrevet som en kynisk bagmand, som tvang ryttere til at dope sig på US Postal.

Bruyneel har indtil videre afvist anklagerne og nægtet at kommentere mere på beskyldningerne. Men det kribler i ham for at fortælle sin version af, hvad der skete på US Postal i de glade dopingdage.

- Efter så lang tids stilhed er jeg ivrig efter at sige sandheden, men mine advokater har anbefalet mig at tie stille.

- De nuværende procedurer gør det umuligt at snakke. Men jeg kan sige én ting: Jeg er ingen djævel. Det tror offentligheden måske, at jeg er, men på et tidspunkt vil alle få en bedre forståelse af situationen, og så vil mit image ændre sig, siger Johan Bruyneel til det belgiske magasin Humo.

I USADA-rapporten bliver det slået fast, at Johan Bruyneel sad på toppen af dopingpyramiden, og med hård hånd styrede rytternes dopingbrug. Den tidligere CSC-rytter David Zabriskie har forklaret, hvordan han blev presset af Bruyneel til at dope sig. Den slags udtalelser har gjort ondt på Bruyneel.

- Beskyldningerne har ramt mig rigtig hårdt. Når min mor ringer til mig og er i tårer, fordi hun har læst noget skidt om mig, så knuser det mit hjerte.

- Jeg kan kigge alle i øjnene. Jeg har aldrig bragt nogens sundhed i fare, siger Bruyneel til det belgiske magasin.

Dagens Gossip