Bryggeriet Harboe under mistanke for at hyre billige østarbejdere

Harboe-bryggerierne i Skælskør er endnu engang i vælten i en sag om underbetaling af østarbejdere.

Nu drejer det sig om den polske virksomhed Inox Instal. Det er et firma, som Harboe har hyret til at sætte nogle maskiner op på fabrikken, skriver Fagbladet 3F.

- Vi har en mistanke om, at medarbejderne ikke har fået den løn, som de skal have. Vi har kontakt til flere ansatte på bryggeriet, som ikke mener, at virksomheden har rent mel i posen, siger Benny Karl Pedersen, faglig sekretær i 3F Storebælt.

Balladen om Inox Instal har nu ført til, at hovedorganisationerne DI og CO-industri er blevet inddraget.

Det er sket ved et såkaldt bilag 8-møde. Det er et møde, som 3F ifølge Industriens Overenskomst kan indkalde til, hvis der er mistanke om løndumping eller anden fusk med østarbejdere på industriens område.

Lønsedler mangler
Ved det første bilag 8-møde i DI's lokaler i Ørestaden i sidste uge deltog blandt andet Harboe-direktør Martin Schade. Her blev Harboe opfordret til at lægge al den nødvendige dokumentation på bordet.

Men Benny Karl Pedersen er langt fra tilfreds med de svar, som han fik.

- Vi mangler stadig lønsedler, ansættelseskontrakter, navne på de polske arbejdere, oplysninger om arbejdets omfang og på entrepriseforholdet. Ellers kan vi ikke belyse denne sag til bunds, siger han.

Derfor skal parterne mødes igen 20. marts.

- Jeg regner bestemt med, at udbyttet af næste møde bliver noget større, siger Benny Karl Pedersen.

Dagens Gossip