Bryggerigigant byder 700 milliarder for konkurrent

Verdens største bryggerikoncern, AB Inbev, fortsætter forsøget på et arrangeret ægteskab med verdens næststørste bryggerikoncern, Sabmiller.

Det sker med et tredje bud på selskabets aktier på 42,15 pund per aktie, skriver Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.

Samlet har AB Inbev budt 104 milliarder dollar, hvilket svarer til næsten 700 milliarder kroner, for det britisk-sydafrikanske bryggeri.

- Vi har den højeste respekt for Sabmiller, selskabets ansatte og ledere, og vi tror, at en kombination af vores to store selskaber vil bygge det første, ægte globale ølselskab, siger AB Inbevs administrerende direktør Carlos Brito i meddelelsen.

Tilbuddet svarer til en præmie på 44 procent i forhold til Sabmillers aktiekurs før spekulationen om opkøbet tog til, skriver AB Inbev i tilbuddet.

AB Inbev har fået to tidligere tilbud på henholdsvis 38 og 40 pund per aktie afvist og er skuffet over, at Sabmiller blankt har afvist frierierne.

Bryggeriet søger dog fortsat godkendelse fra Sabmillers bestyrelse og mener, at det nye tilbud er på et niveau, hvor bestyrelsen bør bakke op om det.

Betalingen vil foregå i kontanter med mulighed for betaling i aktier for Altria Group og BevCo, der tilsammen ejer godt 41 procent af Sabmiller. Altria, der ejer 27 procent af Sabmiller, støtter op om tilbuddet, skriver Bloomberg News.

- Det reviderede forslag er designet til at tilbyde Sabmillers offentlige aktionærer et godt tilbud og tilbyde en fortsat attraktiv investering for Altria og Bevco, skriver AB Inbev i tilbuddet.

Hvis de to bryggerikoncerner går sammen i en ny ølmastodont, vil det nye, kombinerede selskab vil have en global omsætning på 64 milliarder dollar eller godt 425 milliarder kroner.

Danske Carlsberg er i øjeblikket verdens fjerdestørste bryggerikoncern med en markedsværdi på godt 82 milliarder kroner. Hollandske Heineken er tredjestørst.

/ritzau/

Dagens Gossip