Bryllupsgæster forvekslet med Al-Qaeda: 17 dræbt af drone

17 personer, der var på vej til et bryllup, blev torsdag aften dræbt i et amerikansk droneangreb i Yemen, angiveligt fordi de blev forvekslet med al-Qaeda-medlemmer.

Angrebet fandt sted ikke langt fra den centrale by Radaa i al-Bayda-provinsen. Et missil ramte direkte ned i et større køretøj med ti passagerer, mens et andet missil slog ned tæt ved kortegen.

- Luftangrebet ramte bryllupskortegen. Ti personer blev dræbt på stedet, siger en sikkerhedsofficer ifølge nyhedsbureauet AFP.

Yderligere syv personer døde efterfølgende af deres kvæstelser på hospitalet.

Langt størstedelen af de omkomne bryllupsgæster var civile uden nogen tilknytning til al-Qaeda, mens nogle af de dræbte var formodede medlemmer af terrornetværket, oplyser sikkerhedsofficeren.

Blandt sidstnævnte var Saleh al-Tays og Abdullah al-Tays, der tidligere har figureret på landets regerings liste over efterlyste al-Qaeda-mistænkte.

En amerikansk tjenestemand siger, at de har hørt om hændelsen, men at de ikke har yderligere oplysninger i sagen.

USA har den seneste tid optrappet sine angreb med droner som et led i kampen mod al-Qaeda på den arabiske halvø, som USA anser for at være den mest aktive fløj af terrorbevægelsen.

Men kritikere mener, at droneangrebene har kostet alt for mange civile livet, og de kræver en ende på hemmelighedskræmmeriet omkring deres brug.

/ritzau/afp

Dagens Gossip