BSV slår Aalborg og napper tidlig semifinalebillet

12/04/2015

Håndboldherrerne fra Bjerringbro-Silkeborg vippede søndag Aalborg væk fra førstepladsen i den ene af slutspillets to puljer.

Oveni sejren på 22-19 hjemme i Silkeborg skaffede BSV sig som det første hold adgang til DM-semifinalerne.

Trods nederlaget er Aalborg med seks point alligevel på sikker kurs mod semifinalerne fra slutspilspulje 2, da gruppens to øvrige hold, GOG og HC Midtjylland, blot har et point hver på et tidspunkt, hvor halvdelen af de seks spillerunder er afviklet.

Aalborg-træner Jesper Jensen måtte konstatere, at hans spillere havde en af de dage, hvor stort set intet fungerede. I hvert fald i de første 30 minutter.

Bagud 8-14 ved pausen lykkedes det i anden halvleg at æde sig ind på BSV's store forspring.

Det lykkedes med 10 minutter tilbage at komme på 15-19, men Aalborg-holdet havde det alligevel svært over for BSV-keeper Søren Rasmussen.

Søren Rasmussens mange redninger betød, at BSV kunne tillade sig at holde en scoringspause på hele 13 minutter, uden at sejren for alvor kom i fare.

Hjemmeholdets topscorer Nikolaj Øris Nielsen fik brudt den lange målpause, da han med godt seks minutter tilbage øgede til 20-16 på et straffekast. Øris Nielsen scorede i alt syv gange for midtjyderne.

Spændingen i slutspilspulje 1 er noget større. Efter de tre første spillerunder har KIF Kolding København seks point, mens Team Tvis Holstebro og Skjern har henholdsvis fem og fire point. Århus er endnu ikke kommet på pointtavlen.