Budgetforhandlingerne stoppet i USA

Skrevet af admin

15/10/2013

Dagens topnyheder

De amerikanske forhandlinger i Senatet om en budgetløsning er midlertidigt stoppet, indtil Republikanerne i Repræsentanternes Hus er klar med en plan for at hæve gældsloftet.

Det oplyser senator Dick Durbin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Durbin er rangmæssigt nummer to blandt Senatets demokrater, kun overgået af Harry Reid.

Durbin anklagede tirsdag aften Republikanernes leder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, for at have spændt ben i forhandlingerne i Senatet ved at sende en forslag fra Republikanerne, som han udmærket godt vidste, at Det Hvide Hus straks ville afvise.

Nu må lederen af republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, vente på et nyt signal fra Boehner om hans næste skridt, før han selv kan gøre noget.

- McConnell venter Boehner, og Boehner venter på partiapparatet, siger Durbin.

Tiden er ved at løbe ud for amerikanerne, der skal undgå en selvpåført krise, som vil svække landets troværdighed og ryste den globale økonomi.

Amerikanerne skal finde en løsning på gældsloft-krisen inden torsdag. Her rammer landets gæld nemlig det loft, der er fastsat ved lov.

Findes der ikke en fælles løsning om at hæve gældsloftet, vil USA gå teknisk bankerot og blive ude af stand til at betale alle sine regninger, og det kan få uoverskuelige konsekvenser for verdensøkonomien.

Tidligere tirsdag lød der positive meldinger om forhandlingerne.

/ritzau/Reuters