Budgetforliget glæder Jørn Pedersen og Christian Haugk

Et enigt byråd har indgået forlig om Kolding Kommunens budget for 2014. Forliget sikrer kommunen en mere robust økonomi, hvor der også bliver råd til udvikling de kommende år, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

- Der har været et oprigtigt ønske om i fællesskab at løse de udfordringer, vi står overfor. Det har ikke været en kampplads, hvor der er der er gået valg i budgetforhandlingerne, og det er jeg glad for, fastslog borgmester Jørn Pedersen ved præsentationen.

Han er tilfreds med budgetforliget:

- Vi står med et resultat, som vi godt kan være tilfredse med. Det sikrer både en ordentlig velfærd og hvor vi også kigger fremad, siger Jørn Pedersen til Dagens.dk.

Læs også: Enigt byråd indgår budgetforlig i Kolding

Der er afsat 10 millioner kroner ekstra til folkeskolerne for at afbøde folkeskolereformen, som bliver ekstra dyr for Kolding Kommune. Skatteprocent og grundskyld fastholdes uændret, mens dækningsafgiften nedsættes med 1,2 promille fra nytår som led i beslutningen om gradvist at afskaffe afgiften.

Som led i forliget forsøger kommunen at lave en aftale med arbejdsmarkedets parter om, at dækningsafgiften sænkes yderligere i med 1,2 promille i 2016 og 2017, hvis erhvervslivet årligt skaffer 170 ekstra jobs til ledige.

Gruppeformand og borgmesterkandidat for Socialdemokraterne, Christian Haugk er glad for, at der er lavet et bredt forlig og med socialdemokratiske aftryk:

- Vi har bidraget til at sikre, at økonomien kommer tilbage på sporet og de menneskelige konsekvenser - altså fyringer - er blevet reduceret. Og vi har været optaget af, at få Kolding til at se ud i fremtiden, så byen udvikler sig og det er lykkedes, at finde penge til det, siger Christian Haugk til Dagens.dk.

Forliget tager udgangspunkt i forslaget fra kommunens direktion, men en række af de foreslåede besparelser på hjemmehjælp og væresteder er trukket tilbage.

Ungdomsboliger, busterminal og cykelstier

Selv om udgangspunktet for budgetforhandlingerne har været en anstrengt kassebeholdning, hvor der var nødvendigt at styrke likviditeten, så er der også blevet råd til investeringer i forliget.

For at styrke Kolding som uddannelsesby bliver der opført 200 nye ungdomsboliger, ligesom der er afsat penge til en ny busterminal i Kolding og nye cykelstier.

Forliget lægger op til effektiviseringer for omkring 22 millioner kroner, og samlet bliver der tale om 40-50 færre stillinger, men politikerne forventer, at hovedparten vil kunne klares ved naturlig afgang.

Du kan høre interviews med Jørn Pedersen og Christian Haugk i videoen nedenunder...

Dagens Gossip