Budgetforslag er godkendt i Repræsentanternes Hus

Et flertal i Repræsentanternes Hus har onsdag stemt for det budgetforslag, som de politiske ledere i Kongressen forleden blev enige om.

Budgettet på over 1000 milliarder dollar eller cirka 6000 milliarder kroner fastsætter statens udgifter for resten af finansåret 2014, der slutter 30. september.

Forslaget mangler nu kun at blive vedtaget i Senatet og derefter skal præsident Barack Obama skriver loven under.

Opbakningen til forslaget var overvældende i Repræsentanternes Hus med 359 ja-stemmer. Kun 67 medlemmer stemte imod. Her i blandt to demokrater.

Demokraterne har flertal i Senatet, som også ventes at godkende budgettet. Afstemningen finder sted senest søndag. Og dermed er risikoen for nye midlertidige nedlukninger af det amerikanske statsapparat fjernet.

I oktober kunne Demokraterne og Republikanerne i Kongressen ikke blive enige om en aftale, og det resulterede i, at næsten en million statsansatte blev sendt på tvungen orlov i 16 dage.

Budgettet omfatter den tredjedel af statens udgifter, som årligt skal vedtages i Kongressen, men omfatter blandt andet ikke de meget omkostningstunge sundheds- og socialsektorer.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip